Oppskrifter / Dessert

Gulrotkake i to lag

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 dlnøytral olje2,00 dlvann2,00 stkgulrøtter, fint raspet1,00 poseTORO Bakemiks til Gulrotkake 396g

Ostekremglasur

100,00 gsmør, romtemperert250,00 gkremost naturell2,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g

Gulrotkake i to lag med deilig ostekremglasur er dobbelt så godt som vanlig gulrotkake! Her får du oppskriften på en gulrotkake i to lag med ostekremglasur både mellom lagene og på toppen. Gulrotkake i to lag blir lett vinneren på de fleste kakebord og så ser den veldig imponerende ut, selv om den er enkel og rask å lage. Perfekt til alle høstens store og små anledninger, eller bare når du vil glede noen med en skikkelig god og saftig kake. Gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

 • 2

  Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

 • 3

  Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

 • 4

  Del den avkjølte kaken i to med en brødkniv. Fordel halvparten av glasuren mellom lagene og resten over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Server med en gang eller sett i kjøleskapet til du skal servere kaken.

Dette trenger du