Oppskrifter / Dessert

Gravemaskinkake

60 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g250,00 gromtemperert smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 poseForskjellige Smågodt Sjokolader etter ønske

Gravemaskinkake er en perfekt kake å servere i bursdag hvis du har noen små hjemme som elsker gravemaskiner og lastebiler. Denne fremgangsmåten er enkel og kjempegod. Har du en hjemme som er glad i gravemaskiner og lastebiler så har du kanskje allerede lekene i hus. Disse vasker du godt, og plasserer dem deretter på kaken. Pynt så med masse deilig sjokolade, så det ser ut som steiner og steinplater, eller kanskje en grusvei. Her er det kun fantasien som setter stopper. Gravemaskinkaken er i to lag med glasur i midten. Du trenger en rund kakeform og litt mer tid da du må steke kaken i to omganger.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del den opp i terninger så blir det raskere mykt. Vask lekene godt med oppvasksåpe og vann.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Med mindre du har to like springformer bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller i halvparten av røren. Stek på nederste rille ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Ta kaken utav formen når den er litt avkjølt og ha resten av røren i samme form. Stek kake to som over. Vær obs på steketiden om du har mindre enn halvparten av røren igjen. Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr.

 • 3

  Bland sammen – Glasurmiks og 0,5 dl vann, tilsett deretter 250 g mykt smør og pisk med mikser til passe tykk glasur.

 • 4

  Legg den ene bunnen på et fat. Smør glasur over bunnen ved hjelp av en slikkepott (pass på at du har nok glasur igjen til å dekke hele kaken). Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen og rundt kantene på kaken. Pynt kaken med gravemaskiner og sjokolade etter ønske. En glede å servere og en glede å få.

Dette trenger du