Oppskrifter / Dessert

Godtekaken

60 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

400,00 gDitt favorittgodteri

Er du en som liker å få både i pose og sekk? Da er denne kaken virkelig noe for deg! En saftig sjokoladekake med en deilig kremet sjokoladeglasur og dekket med ditt favorittgodteri.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

  • 2

    Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Med mindre du har to like springformer bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller i halvparten av røren. Stek på nederste rille ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Ta kaken utav formen når den er litt avkjølt og ha resten av røren i samme form og stek kake to som over. Vær obs på steketiden om du har mindre enn halvparten av røren igjen. Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Avkjøl kaken før du har på glasur.

  • 3

    Legg den ene bunnen på et fat. Smør ca. 1/3 av glasuren over bunnen ved hjelp av en slikkepott. Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen og rundt kanten på kaken. Dekk kaken med ditt favorittgodteri!

Dette trenger du