Oppskrifter / Dessert

Gammeldags krydderkake

45 min Enkel
Til 16 porsjoner
3,00 sssitronsaft250,00 gmelis100,00 gsmeltet smør2,00 dlvann1,00 stkegg1,00 poseTORO Krydderkake 368g

Gammeldags krydderkake, akkurat som bestemor pleide å lage den. Kaken er både saftig, smakfull og godt likt av store og små. Kaken er jo så allsidig, den passer både til hverdag og til fest. Kanskje du skal servere en saftig krydderkake neste gang du får svigerfamilien eller venner på besøk? Denne enkle oppskriften på krydderkake kommer garantert til å falle i smak. Kaken gir ca. 14 myke kakestykker.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C, (ved varmluft 170°C). Rør sammen 1 egg, 2 dl vann og 100 g smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt randform ca. 20 cm i diameter. Har du ikke en randform kan du bruke en liten brødform ca 1,5 liter.

  • 2

    Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist

  • 3

    Bland melis med sitronsaft. Tilsett så vann til du har ønsket konsistens (det er viktig her at du bare tilsetter litt og litt vann, melisglasur blir fort for rennende). Sett ett serveringsfat oppå formen og snu rundt så kaken ender riktig vei på serveringsfatet. Ringle melisglasur over ved hjelp av en t-skje. Ønsker du en glasur med mere fylde og smak? Bland sammen en ostekrem isteden og fordel over kaken.

Dette trenger du