Fotballmuffins

Fotballkake er alltid en slager enten det er til barnebursdagen, skoleavslutningen eller VM-kampen. Fotballmuffins er en fin variant av den klassiske fotballkaken som er enkel å servere og som garantert faller i smak hos både store og små. Toppet med ostekremglasur har disse søte, små fristelsene den perfekte balansen mellom søtt og syrlig – perfekt på en varm sommerdag!

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Lyse muffins

1 stk egg

1 dl vann

100 g smeltet smør

1 stk sitron

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Små muffinsformer, grønn konditorfarge, fotballpynt

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskapet (smør og kremost).

2. Rør sammen 1 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12-16 små muffinsformer (avhengig av hvor store du ønsker at muffinsene skal bli). De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Pisk sammen 1 pk. kremost (125 g) og 100 g romtemperert smør. Tilsett posens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 min). Tilsett noen dråper grønn konditorfarge og vend forsiktig inn med en slikkepott.

5. Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Vi har brukt en Wilton 233 tipp på sprøyteposen og sprøytet på mange små topper. Om du ikke har denne tippen kan du også bruke en større sprøytetipp og lage færre, større topper eller fordele glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Plasser fotballpynten på muffinsene og server.

Tips: