Oppskrifter / Dessert

Fotballmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør1,00 stkgrønn konditorfarge

Pynt

1,00 pkfotballpynt

Fotballmuffins er alltid en slager enten det er til barnebursdagen, skoleavslutningen eller VM-kampen. Fotballmuffins er en fin variant av den klassiske fotballkaken som er enkel å servere og som garantert faller i smak hos både små og store fotballentusiaster. Toppet med ostekremglasur har disse søte, små fristelsene den perfekte balansen mellom søtt og syrlig – perfekt på en varm sommerdag! Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert, del det gjerne opp i terninger så blir det raskere mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig.

 • 4

  Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Bland sammen: Glasurmiks, 1 pk. kremost (125 g) og 50 g mykt smør. Pisk med med mikser til en luftig krem (ca. 5 min). Tilsett noen dråper grønn konditorfarge og vend forsiktig inn med en slikkepott.

 • 5

  Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Vi har brukt en Wilton 233 tipp på sprøyteposen og sprøytet på mange små topper. Om du ikke har denne tippen kan du også bruke en større sprøytetipp og lage færre, større topper eller fordele glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Plasser fotballpynten på muffinsene og server.

Dette trenger du