Fotballkake

Fotballkake
Ingredienser til 24 porsjoner

Fotballkake er drømmekaken for bursdagsbarnet som elsker fotball. Grønn gressmatte og veldig smakfull. På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Fotballkake er drømmekaken for bursdagsbarnet som elsker fotball. Grønn gressmatte og veldig smakfull. På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

  2. 2

    Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

  3. 3

    Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

  4. 4

    Fyll kokosmasse over i en (tett) brødpose og tilsett noen dråper med grønn konditorfarge. Blås luft i posen og rist godt. Synes du kokosen blir for lys tilsetter du et par dråper til du har ønsket farge. Dryss så den grønne kokosen over kaken. Sett på mål og fotballspillere og dander med seigmenn (tilskuere) rundt kaken.