Søk

Fotballkake

Ingredienser til 24 porsjoner

I dag snødde det flere steder til lands. Det er nok flere som er enig i at vi nå ønsker våren veldig velkommen. En vår, som bringer med seg lyse, lette plagg, sol og varme. På våren er det høysesong for bursdager, og det betyr bursdagskaker. Historisk har det blitt født flest barn i mars, april og mai i Norge, men de siste årene har juni, juli og august vært preget av økt antall fødsler. Det betyr en ting det, at det blir mange bursdagsfeiringer i tiden fremover. Det er stor iver rundt bursdagskaker til barna for tiden. Flotte, storslåtte bursdagskaker har nesten blitt et must. Søker man på «bursdagskake» får man opp de utroligste kreasjoner som kan ta pusten fra enhver. Men det trenger ikke være vanskelig å lage en flott bursdagskake. Har du en noen hjemme som er glad i fotball? Denne fotballkaken er gøyal, enkel å lage og veldig god. Noen ganger kan kaker bli så fancy at det går utover smaken. Litt preget av prinsippet, bare se ikke røre. Da er vel poenget borte, er det ikke? Kaker er jo trossalt til for å nytes. Denne kaken faller ikke i den kategorien, den smaker akkurat slik en bursdagskake skal smake, himmelsk! På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. For å glede en fotballentusiast på bursdagen gjør du slik:Fotballkake er drømmekaken for bursdagsbarnet som elsker fotball. Grønn gressmatte og veldig smakfull. På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

I dag snødde det flere steder til lands. Det er nok flere som er enig i at vi nå ønsker våren veldig velkommen. En vår, som bringer med seg lyse, lette plagg, sol og varme. På våren er det høysesong for bursdager, og det betyr bursdagskaker. Historisk har det blitt født flest barn i mars, april og mai i Norge, men de siste årene har juni, juli og august vært preget av økt antall fødsler. Det betyr en ting det, at det blir mange bursdagsfeiringer i tiden fremover. Det er stor iver rundt bursdagskaker til barna for tiden. Flotte, storslåtte bursdagskaker har nesten blitt et must. Søker man på «bursdagskake» får man opp de utroligste kreasjoner som kan ta pusten fra enhver. Men det trenger ikke være vanskelig å lage en flott bursdagskake. Har du en noen hjemme som er glad i fotball? Denne fotballkaken er gøyal, enkel å lage og veldig god. Noen ganger kan kaker bli så fancy at det går utover smaken. Litt preget av prinsippet, bare se ikke røre. Da er vel poenget borte, er det ikke? Kaker er jo trossalt til for å nytes. Denne kaken faller ikke i den kategorien, den smaker akkurat slik en bursdagskake skal smake, himmelsk! På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. For å glede en fotballentusiast på bursdagen gjør du slik:Fotballkake er drømmekaken for bursdagsbarnet som elsker fotball. Grønn gressmatte og veldig smakfull. På denne fotballkaken er «gresset» laget av kokosmasse og grønn konditorfarge. Har du noen hjemme som ikke er så glad i kokos, kan du bytte det ut med grønn kakestrøssel eller droppe «gresset» og lage grus med finhakket mørk sjokolade i stedet. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.
  3. 3Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).
  4. 4Fyll kokosmasse over i en (tett) brødpose og tilsett noen dråper med grønn konditorfarge. Blås luft i posen og rist godt. Synes du kokosen blir for lys tilsetter du et par dråper til du har ønsket farge. Dryss så den grønne kokosen over kaken. Sett på mål og fotballspillere og dander med seigmenn (tilskuere) rundt kaken.

Produkt