En hvit, fløyelsmyk ostekrem-glasur er glasuren som de fleste kjenner fra gulrotkaken, mens i utlandet brukes den ofte som topping til cupcakes. Glasuren smaker litt syrlig som følge av kremosten og gir en god balanse til søte bakeverk. Ostekrem smaker fantastisk som glasur til krydderkake, sjokolademuffins, lyse muffins eller brownies. I tillegg gir den godt feste til ulike typer kakepynt. En luftig ostekrem kan virkelig løfte søte bakverk. Forskjellen på en krem og en glasur får du nettopp ved at du pisker kremen og slik gjør den luftig og lett. Men husk, smøret må ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage kremen, gjerne kvelden før. På den måten oppnår at konsistensen blir fløyelsmyk ostekrem-glasur.
Slik gjør du
- 1
Rør sammen 125 g kremost naturell , 50 g romtemperert smør, 1,5 dl melis og 1 ts vaniljesukker.
- 2
Pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.
- 3
Fordel glasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott eller spatel, og nyt!