Søk

Fastelavnsboller med Nugatti

Ingredienser til 16 porsjoner

Fastelavnsboller med Nugatti er varme luftige boller fylt med krem og sjokolade. Perfekt til å servere til noen du er glad i, eller nyte selv. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller

  • 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltete smør eller margarin
  • 1,00 stk sammenpisket egg til pensling
  • Fyll

  • 3,00 dl kremfløte
  • 1,00 ts sukker
  • 2,00 ss melis

Fastelavnsboller med Nugatti er varme luftige boller fylt med krem og sjokolade. Perfekt til å servere til noen du er glad i, eller nyte selv. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller

Slik gjør du:

  1. 1Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)
  2. 2Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!
  3. 3Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist
  4. 4Rett før servering pisker du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med når du visper kremen, så den ikke blir til smør). Del de avkjølte bollene i to. Ha Nugatti Air på bunnen og fordel krem over. Sett på ”lokket”. Dryss over melis ved hjelp av en liten tesil og sett bollene på et serveringsfat.

Produkt

Bollene kan fryses.

TORO Baketips

Følg med mot slutten av steketiden. Blir bollekaken brun på toppen uten å være ferdig stekt, legger du et bakepapir over. Ved bruk av en mindre kakeform må du øke steketiden. Vær obs på at kaken blir veldig høy i så måte og den vil nok da bli brun på toppen før den er gjennomstekt.

TORO Baketips