Oppskrifter / Dessert

Fastelavnsboller hele året

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør

til pensling

1,00 stksammenpisket egg

Fyll

3,00 dlkremfløte1,00 tssukker2,00 ssmelis

Fastelavnsboller er altfor godt til å spises kun én gang i året, er du ikke enig? Smaken av ferske hjemmebakte boller med krem og et lite melisdryss, bør definitivt nytes oftere! Hvorfor ikke døpe om bollene til kremboller og spise de hele året? Kremboller er perfekte som dessert!

Slik gjør du

 • 1

  Elt 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet – Bollemiks, 3 dl lunkent vann ( ca. 37 °C.) og 50 g smeltet smør. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (heving er nøkkelen til god bakst, så hev gjerne deigen opptil 60 minutter om du har tid.)

 • 2

  Rull deigen til en pølse og del den i 12-16 deler (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Trill ut boller ved å trykke håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollen. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

 • 3

  Sett ovnen på 225 °C (over- og undervarme). Når ovnen er blitt varm, pensle forsiktig bollene med sammenpisket egg (eller melk). Stek bollene på midterste rille i ca. 8 minutter og avkjøl på rist.

 • 4

  Rett før servering pisker du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med når du visper kremen, så den ikke blir til smør). Del de avkjølte bollene i to og ha krem på den nederste delen. Sett på ”lokket”. Dryss over melis ved hjelp av en liten tesil og sett bollene på et serveringsfat. Klarer du å spise de uten å få krem på nesen?

Dette trenger du