Oppskrifter / Dessert

Fårikål dessert

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g

Pynt

16,00 stkHodeskalle-godteri i lakris1,00 pkKakepynt sorte og hvite øyne fra Cacas1,00 poseMini Marsmallows

Glasur

1,50 ssvann (eller varm melk)2,00 dlmelis

En fårikål dessert som er kreativ og morsom passer perfekt til høsten når sesongens lam er i butikken. Tradisjonsrike middager som fårikål og lammelår står på menyen hos mange og hvorfor ikke da servere en morsom dessert til fårikål som holder seg til temaet for middagen? Her får du oppskriften som er perfekt for muffins som dessert til fårikål, muffins til lammelår eller til andre høstmiddager. Muffinsene er kjempesøte å se på og ikke minst veldig gode. Oppskriften gir ca. 12 muffins forkledd som lam.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør eller margarin og bland med posens innhold. Bruk en visp og rør til en jevn røre.

 • 2

  Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

 • 3

  Stek på midterste rille. Små muffins ca. 12 minutter, store muffins 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk så en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten rå deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøle seg på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du melisglasur.

 • 4

  Tøm melisen i en bolle. Tilsett så forsiktig ca. 1-2 ss vann eller varm melk (ca. 20 ml) og rør godt til passe tykk konsistens. Melk gjør glasuren litt tettere og hvitere, så bruk dette dersom du vil. NB! Tilsett væsken litt etter litt slik at glasuren ikke blir for tynn, den må være ganske tykk slik at pynten fester seg godt.

 • 5

  Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av skjeen og runde bevegelser for å glatte ut glasuren. Pynt med marshmallows og dødningskallene i lakris opp ned. Sett på øynene til slutt med litt melis under hvert øye slik at de fester seg. Pynt evt. med litt kokosmasse farget grønn som gress.

Dette trenger du