Oppskrifter / Dessert

Eton Mess

90 min Middels
Til 4 porsjoner
1,50 dlvann1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g

Fyll og pynt:

2,00 begerjordbær3,00 dlvaniljekrem3,00 dlkremfløte

Eton mess er en morsom vri på den klassiske pavlovaen som er enkel å lage, og som samtidig smaker himmelsk. Denne desserten oppskriften kan du lage til mange ulike anledninger som St. Hans eller f.eks til juleselskapet! Med sin søte, seige og sprø marengs, fyldige vaniljekrem og friske jordbær er denne kaken en perfekt dessert på en lys sommerdag. Og best av alt, den er super enkel å lage og kan både serveres i porsjonsglass og i en stor bolle for en mer uformell servering.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150 °C (ved varmluft 140 °C). Tøm posens innhold i en bolle og bland inn 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake (ca 28cm i diameter) ved hjelp av en slikkepott, eller til små marengstopper (ca 24 stk) ved hjelp av to spiseskjeer.

 • 3

  Stek marengsen på midterste rille i ovnen i 50-60 minutter (ca 50 min om du har laget små marengstopper og 60 min om rund kake). Sett marengsen til avkjøling.

 • 4

  Rett før servering: skyll jordbærene godt og la dem tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken og del dem i to eller fire. Pisk 3dl kremfløte til krem og bland forsiktig inn 3dl vaniljekrem med en slikkepott (jo mindre du rører jo mer kremete holder den seg).

 • 5

  Bryt opp marengskaken i mindre biter (dette er ikke nødvendig om du allerede har marengstopper). Fordel marengsbiter, vaniljekrem, jordbærsyltetøy og jordbær lagvis i dessertskåler eller en stor dessertbolle. Server og nyt smaken av sommer!

Dette trenger du