Oppskrifter / Dessert

Eplemuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflyytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Fyll

3,00 stkepler2,00 tskanel2,00 tssukker

Eplemuffins er noe alle digger. Epler smaker fantastisk i bakst og spesielt med sukker og kanel på. Akkurat som du får oppskrift på her. Opprinnelig bakte man mye med epler på høsten for å bruke opp alle eplene som ble høstet, nå baker vi med norske epler primært fordi de gir en ekstra god smak. Her følger oppskriften på lyse muffins med eple og kanel – en porsjonseplekake om du vil. Deigen fordeles i muffinsformer og blir en herlig liten godsak som lukter deilig av kanel. Denne oppskriften gir ca. 12 saftige muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 2

  Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter og del båtene i to. Ta eplebitene i en tett brødpose og tilsett kanel og sukker. La det være luft i posen og rist til sukker og kanel har fordelt seg rundt eplebitene.

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje og stikk eplebitene ned i røren.

 • 4

  Stek eplemuffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om eplemuffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdige.

Dette trenger du