Oppskrifter / Dessert

Eplekake med vaniljekrem

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
7,00 ssskivede mandler2,50 dlvaniljekrem1,00 sskanel3,00 stkepler150,00 gsmeltet smør eller margarin2,50 dlvann1,00 poseTORO Eplekake 384g

Skal du lage eplekake med vaniljekrem? Da har vi en oppskrift på verdens beste eplekake. Den er enkel og lettvint å lage og resultatet blir en helt nydelige eplemuffins! Bruk norske epler hvis du kan siden de er ekstra gode, saftige og friske eplene. Her er kaken toppet med vaniljekrem og mandler. For 12 saftige kakestykker gjør du følgende:

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

 • 2

  Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

 • 3

  Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren. Bruk to spiseskjeer til å fordele vaniljekrem rundt på kaken, (skal ikke jevnes utover). Dryss over mandelflarn.

 • 4

  Stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og nyt.

Dette trenger du