Eplekake med vaniljekrem

Nå er det snart norske epler i butikk. De ekstra gode, saftige og friske eplene. Kanskje er du også så heldig at du har epler i hagen, eller kjenner noen som har det? Da er det snart tid for høsting og kanskje baking av eplekake? Denne oppskriften gir en liten vri på eplekake. Her er kaken toppet med vaniljekrem og mandler. Det er faktisk like godt som det høres ut, om ikke bedre. Prøv bare selv, du blir ikke skuffet.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Eplekake

2,5 dl vann

150 g smeltet smør eller margarin

3 stk epler

1 ss kanel

2,5 dl vaniljekrem

7 ss skivede mandler

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren. Bruk to spiseskjeer til å fordele vaniljekrem rundt på kaken, (skal ikke jevnes utover). Dryss over mandelflarn.

4. Stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og nyt.

Tips: