

Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen. Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel. Denne oppskriften gir ca. 10 kakestykker.
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.
Kle en brødform på ca. 1,5l med bakepapir og hell røren i formen.
Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene forsiktig ned i røren.
Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig.