Søk

Eplekake i brødform

Ingredienser til 4 porsjoner

Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen. Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel. Denne oppskriften gir ca. 10 kakestykker.

  • 1,00 pose TORO Eplekake 384g
  • 2,50 dl vann
  • 150,00 g smeltet smør
  • 3,00 stk epler
  • 1,00 ss kanel

Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen. Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel. Denne oppskriften gir ca. 10 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.
  2. 2Kle en brødform på ca. 1,5l med bakepapir og hell røren i formen.
  3. 3Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene forsiktig ned i røren.
  4. 4Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig.

Dette trenger du

TORO Baketips

Eplekake i brødform smaker ypperlig med vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem ved siden av.