Oppskrifter / Dessert

Eplekake i brødform

45 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 sskanel3,00 stkepler150,00 gsmeltet smør2,50 dlvann1,00 poseTORO Eplekake 384g

Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen. Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel. Denne oppskriften gir ca. 10 kakestykker.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

  • 2

    Kle en brødform på ca. 1,5l med bakepapir og hell røren i formen.

  • 3

    Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene forsiktig ned i røren.

  • 4

    Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig.

Dette trenger du