Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen. Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel. Denne oppskriften gir ca. 10 kakestykker.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.
- 2
Kle en brødform på ca. 1,5l med bakepapir og hell røren i formen.
- 3
Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene forsiktig ned i røren.
- 4
Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig.