Oppskrifter / Kaker

Enkel 17. mai pavlova

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,50 dlvann1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g

Fyll og pynt

1,00 begerrips1,00 begerjordbær eller bringebær1,00 begerbjørnebær1,00 begerblåbær3,00 dlvaniljekrem3,00 dlkremfløte

17. mai-pavlova er en fantastisk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær som er lett å lage. 17. mai er rett rundt hjørnet og hva passer vel da bedre enn å pynte pavlova med bær formet i det norske flagget? Det er veldig enkelt og ser jo utrolig fristende ut, synes du ikke?

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rektangulær kake ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og «grop» til vaniljekrem og bær i midten som på bildet. Marengsen ser da ut som et rektangulært basseng.

 • 3

  Stek på midterste rille i 60 minutter.

 • 4

  Legg marengsbunnen forsiktig over på serveringsfatet. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Bland forsiktig inn 3 dl vaniljekrem ved hjelp av en slikkepott (rør så lite som mulig for å bevare kremkonsistensen). Fordel utover den avkjølte marengsbunnen. (Bruker du ferdig vaniljekrem bør du røre den myk før du blander den med den stivpiskede kremen. Da unngår du å måtte røre masse i kremen).

 • 5

  Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Pynt kaken som et flagg.

Dette trenger du