Oppskrifter / Dessert

Edderkoppmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer (svarte eller mørkbrune)1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 poselakrissnører1,00 posesjokosmell24,00 stkkakepynt øyne

Hvis du vil lage noen lettvinte og spennende muffins til halloween, bør du prøve disse edderkoppmuffinsene. De er litt skumle, men farlig gode. De smeller i munnen når du spiser dem, fordi de er pyntet med sjokosmell. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje eller en annen stor skje til å fordele deigen i hver form. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La dem avkjøles på rist.

 • 4

  Fordel glasur på de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje, smør utover med baksiden av teskjeen. Sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsene på et kakefat.

 • 5

  Klipp til lakrissnøre som passer til ben og bruk en kakenål el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene. Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.

Dette trenger du