Pynt
1,00 poselakrissnører1,00 posesjokosmell24,00 stkkakepynt øyneHvis du vil lage noen lettvinte og spennende muffins til halloween, bør du prøve disse edderkoppmuffinsene. De er litt skumle, men farlig gode. De smeller i munnen når du spiser dem, fordi de er pyntet med sjokosmell. Oppskriften gir ca. 12 muffins.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).
- 2
Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje eller en annen stor skje til å fordele deigen i hver form. Fyll formene ¾ fulle.
- 3
Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La dem avkjøles på rist.
- 4
Fordel glasur på de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje, smør utover med baksiden av teskjeen. Sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsene på et kakefat.
- 5
Klipp til lakrissnøre som passer til ben og bruk en kakenål el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene. Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.