Oppskrifter / Dessert

Edderkoppmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335 g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer ( svarte eller mørkbrune )1,00 poseTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 poselakrissnører1,00 posesjokosmell

Edderkoppmuffins er en kreativ og lettvint måte å lage muffins på til Halloween. Disse edderkoppmuffinsene er litt skumle og farlig gode, også smeller de i munnen. Ja faktisk, takket være sjokosmell som edderkoppmuffinsene er pyntet med. Edderkoppmuffinsene er enkle å lage, og gøy for både store og små å pynte. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver form eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål e.l i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist.

 • 4

  Når muffinsene er avkjølt er de klar til å pyntes. Fordel glasur på muffinsene ved hjelp av en teskje, smør utover med baksiden av teskjeen. Sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsene på et kakefat.

 • 5

  Klipp til lakrissnører som blir til ben og bruk en kakenål el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene. Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.

Dette trenger du