


Edderkoppmuffins er en kreativ og lettvint måte å lage muffins på til Halloween. Disse edderkoppmuffinsene er litt skumle og farlig gode, også smeller de i munnen. Ja faktisk, takket være sjokosmell som edderkoppmuffinsene er pyntet med. Edderkoppmuffinsene er enkle å lage, og gøy for både store og små å pynte. Oppskriften gir ca. 12 muffins.
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).
Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver form eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.
Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål e.l i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende røre er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist.
Når muffinsene er avkjølt er de klar til å pyntes. Fordel glasur på muffinsene ved hjelp av en teskje, smør utover med baksiden av teskjeen. Sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsene på et kakefat.
Klipp til lakrissnører som blir til ben og bruk en kakenål el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene. Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.