Oppskrifter / Dessert

Dobbel sjokoladekake

60 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g1,00 dlflytende margarin0,50 dlvann

Dobbel sjokoladekake er ikke bare enkelt, men det er dobbelt så godt som vanlig sjokoladekake! Alle som har bursdag fortjener en kake som gjør skikkelig stas på den. Denne bursdagskaken er en sjokoladekake i to lag, fordelt med deilig sjokoladeglasur i midten. Den er veldig enkel å lage, men ser samtidig imponerende ut på et fat. For å lage kaken bruker du en standard oppskrift på sjokoladekake langpanne, som fordeles i to springformer. Du trenger noe lenger tid da du må steke kaken i to omganger. Resultatet blir en sjokoladekake i to lag som forhåpentligvis godt mottatt hos bursdagsbarnet! Oppskriften gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Med mindre du har to like springformer, bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller halvparten av røren i. Stek på nederste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål eller lignende i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl første del av kaken på en rist. Fordel så resten av deigen i formen og stek andre del av kaken som over.

 • 3

  Bland godt sammen til en jevn og passe tykk glasur: – Glasurmiks, 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og 0,5 dl vann. Tilsett vannet litt og litt slik at glasuren ikke blir for tynn.

 • 4

  Legg den ene delen av kaken på et fat. Fordel ca. halvparten av sjokoladeglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott. Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen av kaken.

Dette trenger du