Oppskrifter / Søt bakst

Dinosaurkake

60 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 poseSmash®2,00 stkDinosaurleker (godt vasket)

Dinosaurkake er perfekt og enkelt å servere til bursdagsbarnet som elsker dinosaurer. Vask noen kule dinosaurleker, knus en pose med smash® som er perfekt som forhistoriske steiner. Bruk kreativiteten til å lage et landskap med forhistorisk sus! Du trenger en rund kakeform og litt mer tid siden du må steke kaken i to omganger.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Vask dinosaurene godt med såpe og vann.

  • 2

    Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Med mindre du har to like springformer bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller i halvparten av røren. Stek på nederste rille ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Ta kaken utav formen når den er litt avkjølt og ha resten av røren i samme form og stek kake to som over. Vær obs på steketiden om du har mindre enn halvparten av røren igjen. Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Avkjøl kaken før du har på glasur.

  • 3

    Legg den ene bunnen på et fat. Smør ca. halvparten av glasuren over bunnen ved hjelp av en slikkepott. Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen av kaken. Pynt kaken med knuste Smash® biter og sett på de rene dinosaurene. En glede å servere og en glede å få!

Dette trenger du