Julekrydder
0,50 tsingefær0,50 tsnellik0,50 tspepper0,50 tskanelHvis du vil lage en dessert som både er enkel, elegant og smaker av jul, kan du prøve crème brûlée med julekrydder. Denne desserten har en kremet konsistens og en sprø karamelltopp som knaser når du spiser den. Julekrydder som kanel, nellik, ingefær og pepper gir en nydelig aroma og smak som passer perfekt til julestemningen. Det beste av alt er at du kan lage desserten dagen før og oppbevare den i kjøleskapet til du skal servere den. Da trenger du bare huske å ta den ut av kjøleskapet en time før gjestene kommer og strø over litt karamellsukker rett før servering. Så er det bare å nyte den deilige desserten sammen med gjestene dine!
Slik gjør du
- 1
Sett frem 6 porsjonsformer, f.eks. suffléskåler.
- 2
Bland begge posene TORO Crème brûlée med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og julekrydderet i en kasserolle.
- 3
Kok opp under omrøring og hell raskt over i formene. Sett desserten i kjøleskap til den har stivnet, ca. 4 timer.
- 4
Rett før servering fordeler du 1 ts karamellsukker over hver crème brûlée og lar dem stå ca. 5 minutter. Karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt. Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en crème brûlée-brenner.