Oppskrifter / Søt bakst

Bursdagsmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Pynt

1,00 poseNonStop®50,00 gsjokolade

Bursdagsmuffins setter garantert bursdagsbarnet og bursdagsgjestene i skikkelig feststemning. Ikke bare er muffins med ballonger til bursdagen lette å lage, de smaker fantastisk godt også. Visste du at april og mai er de månedene flest nordmenn har bursdag? Det er alltid gøy å gjøre litt ekstra stas på bursdagsbarnet med en flott pyntet kake eller annen bakst.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme) Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli mykt til det skal brukes i glasuren.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, ca. 3/4 fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Bruk gjerne muffinsbrett om du har, det gir ekstra fine muffins. Uten muffinsbrett er det en fordel å bruke to muffinsformer. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål el. i midten av muffinsen. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Bland sammen – Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Pisk med mikser til krem, ca. 5 min.

 • 5

  Bruk en kniv eller skje til å legge ostekremen på muffinsene. Pynt med NonStop® (5-6 stk per muffins). Ha smeltet sjokolade i en plastpose der du klipper av det ene hjørnet. Lag tråder til ballongene ved hjelp av den smeltede sjokoladen.

Dette trenger du