Søk

Noen som har bursdag ?

Ingredienser til 4 porsjoner

Det går mot vår og mange bursdagsfeiringer. Bursdag er en stor dag for mange, med mange forventninger, spesielt for de små. Noe av det viktigste er selvfølgelig presanger og ikke minst bursdagskake. Sjokoladekake i langpanne er den mest tradisjonelle bursdagskaken. Den må være en av de beste bursdagskakene. Smaken toppes med en fløyelsmyk sjokoladeglasur med smak av mokka. Deilig og rund i smaken og med kremete konsistens. Herlig! Denne oppskriften gir et enkelt og morsomt tips til hvordan du kan pynte bursdagskaken, om kaken er til liten eller stor. Den er perfekt når du skal ha barnebursdag. Oppskriften er nemlig glutenfri og kan enkelt gjøres melkefri – uten at det går utover smaken. Prøv bare selv!

Det går mot vår og mange bursdagsfeiringer. Bursdag er en stor dag for mange, med mange forventninger, spesielt for de små. Noe av det viktigste er selvfølgelig presanger og ikke minst bursdagskake. Sjokoladekake i langpanne er den mest tradisjonelle bursdagskaken. Den må være en av de beste bursdagskakene. Smaken toppes med en fløyelsmyk sjokoladeglasur med smak av mokka. Deilig og rund i smaken og med kremete konsistens. Herlig! Denne oppskriften gir et enkelt og morsomt tips til hvordan du kan pynte bursdagskaken, om kaken er til liten eller stor. Den er perfekt når du skal ha barnebursdag. Oppskriften er nemlig glutenfri og kan enkelt gjøres melkefri – uten at det går utover smaken. Prøv bare selv!

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanne ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.
  3. 3Lag kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det avkjølte smøret med posens innhold og visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bruk gjerne en visp, så får du en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).
  4. 4Form marshmallows til ønsket tall og dryss over smarties.

Produkt