Søk

Brownies med sjokoladebiter

Ingredienser til 24 porsjoner

Brownies med sjokoladebiter må være en av Norges mest spiste kaker. Den krever ikke dill og dall og passer både som dessert, på fredagskvelden, i bursdag, på hyttetur og i dåp. Ja så og si til alle anledninger. Uansett hvilken kake som står ved siden av, er det alltid brownies som går først. Denne oppskriften gir deg en enkel måte å variere brownies på som gjør den enda litt bedre (nei, man skulle ikke trodd det var mulig). Denne kaken gir deg 24 knasende gode kakestykker.

Brownies med sjokoladebiter må være en av Norges mest spiste kaker. Den krever ikke dill og dall og passer både som dessert, på fredagskvelden, i bursdag, på hyttetur og i dåp. Ja så og si til alle anledninger. Uansett hvilken kake som står ved siden av, er det alltid brownies som går først. Denne oppskriften gir deg en enkel måte å variere brownies på som gjør den enda litt bedre (nei, man skulle ikke trodd det var mulig). Denne kaken gir deg 24 knasende gode kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk sjokoladen i biter. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre. Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.
  2. 2Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)
  3. 3Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate. Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.