


Brownies med sjokoladebiter må være en av Norges mest spiste kaker. Den krever ikke dill og dall og passer både som dessert, på fredagskvelden, i bursdag, på hyttetur og i dåp. Ja så og si til alle anledninger. Uansett hvilken kake som står ved siden av, er det alltid brownies som går først. Denne oppskriften gir deg en enkel måte å variere brownies på som gjør den enda litt bedre (nei, man skulle ikke trodd det var mulig). Denne kaken gir deg 24 knasende gode kakestykker.
Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk sjokoladen i biter. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre. Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.
Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)
Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate. Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.