Tilsetning
150,00 gmørk sjokolade150,00 ghvit sjokoladeBrownies er en favorittkake for mange nordmenn. Den er enkel å lage og passer til alle slags anledninger, enten det er dessert, kosekveld, bursdag, hyttetur eller dåp. Brownies forsvinner fort fra kakefatet, selv om det er andre kaker ved siden av. I denne oppskriften får du et tips til hvordan du kan gjøre brownies enda bedre (ja, det er faktisk mulig). Hemmeligheten er å tilsette sjokoladebiter i røren. Da får du 24 sprø og saftige kakestykker som smelter i munnen.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk både den mørke og den hvite sjokoladen.
- 2
Bland sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 2 egg, 1,5 dl vann og 1,5 dl flytende margarin (eller 150 g smeltet smør). Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.
- 3
Fordel røren i et jevnt lag ved hjelp av en slikkepott i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30×37 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. (Bruker du en større form, eller langpannen som følger med stekeovnen må steketiden reduseres med ca. 5 minutter.)
- 4
Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate. Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.