Oppskrifter / Søt bakst

Brownies med sjokoladebiter

45 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann1,50 dlflytende margarin

Tilsetning

150,00 gmørk sjokolade150,00 ghvit sjokolade

Brownies er en favorittkake for mange nordmenn. Den er enkel å lage og passer til alle slags anledninger, enten det er dessert, kosekveld, bursdag, hyttetur eller dåp. Brownies forsvinner fort fra kakefatet, selv om det er andre kaker ved siden av. I denne oppskriften får du et tips til hvordan du kan gjøre brownies enda bedre (ja, det er faktisk mulig). Hemmeligheten er å tilsette sjokoladebiter i røren. Da får du 24 sprø og saftige kakestykker som smelter i munnen.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk både den mørke og den hvite sjokoladen.

 • 2

  Bland sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 2 egg, 1,5 dl vann og 1,5 dl flytende margarin (eller 150 g smeltet smør). Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.

 • 3

  Fordel røren i et jevnt lag ved hjelp av en slikkepott i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30×37 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. (Bruker du en større form, eller langpannen som følger med stekeovnen må steketiden reduseres med ca. 5 minutter.)

 • 4

  Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate. Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.

Dette trenger du