Brownies med salt karamell

Med vaniljefudge og hjemmelaget karamellsaus

Ingredienser til 12 porsjoner

Konseptet karamellbrownies er fristende i seg selv. Topper du det med vaniljefudge, Smørbukk® og en fyldig karamellsaus får du noe helt uimotståelig; Trippel Karamellbrownies! Denne oppskriften tar utgangspunkt i TORO Brownies Salt Karamell og topper den med alt som er digg. Med karamell fra topp til tå tar denne kaken karamellbrownies til et nytt nivå – rett og slett trippel (hvis ikke «frippel»!) nytelse. Denne oppskriften gir 12-14 kakestykker.

  • Kake

  • 1,00 pose TORO Brownies Salt Karamell 541g
  • 1,00 stk egg
  • 1,00 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • Karamellsaus

  • 1,00 dl vann
  • 4,50 dl sukker
  • 3,00 dl kremfløte
  • 150,00 g smør
  • Pynt

  • 100,00 g vaniljefudge
  • 1,00 pk Mini Marshmallows®
  • 1,00 pose Smørbukk kuler®

Konseptet karamellbrownies er fristende i seg selv. Topper du det med vaniljefudge, Smørbukk® og en fyldig karamellsaus får du noe helt uimotståelig; Trippel Karamellbrownies! Denne oppskriften tar utgangspunkt i TORO Brownies Salt Karamell og topper den med alt som er digg. Med karamell fra topp til tå tar denne kaken karamellbrownies til et nytt nivå – rett og slett trippel (hvis ikke «frippel»!) nytelse. Denne oppskriften gir 12-14 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1

    Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

  2. 2

    Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant rundt kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.

  3. 3

    Lag karamellsausen ved å koke opp 1 dl vann og 4 1/2 dl sukker på lav varme. Når sukkeret er smeltet og har fått en lys gyllen farge tar du kjelen av platen. Rør inn smøret.

  4. 4

    Sett kjelen tilbake på platen og tilsett litt og litt fløte under omrøring. Kok opp og fortsett å rør i gryten til karamellsausen får en glatt og fin konsistens.

  5. 5

    La kaken avkjøles i formen mens karamellsausen avkjøles i en skål.

  6. 6

    Kutt opp vaniljefudge og Smørbukk kuler® og server kaken i stykker med biter av vaniljefudge, Smørbukk® og Marshmallows® over. Hell karamellsaus over kakestykkene, server og nyt.