Oppskrifter / Kaker

Brownies med salt karamell

45 min Enkel
Til 12 porsjoner

Pynt

1,00 poseSmørbukk kuler®1,00 pkMini Marshmallows®100,00 gvaniljefudge

Karamellsaus

150,00 gsmør3,00 dlkremfløte4,50 dlsukker1,00 dlvann

Kake

100,00 gsmeltet smør1,00 dlvann1,00 stkegg1,00 poseTORO Brownies Salt Karamell 541g

Konseptet karamellbrownies er fristende i seg selv. Topper du det med vaniljefudge, Smørbukk® og en fyldig karamellsaus får du noe helt uimotståelig; Trippel Karamellbrownies! Denne oppskriften tar utgangspunkt i TORO Brownies Salt Karamell og topper den med alt som er digg. Med karamell fra topp til tå tar denne kaken karamellbrownies til et nytt nivå – rett og slett trippel (hvis ikke «frippel»!) nytelse. Denne oppskriften gir 12-14 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 2

  Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant rundt kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.

 • 3

  Lag karamellsausen ved å koke opp 1 dl vann og 4 1/2 dl sukker på lav varme. Når sukkeret er smeltet og har fått en lys gyllen farge tar du kjelen av platen. Rør inn smøret.

 • 4

  Sett kjelen tilbake på platen og tilsett litt og litt fløte under omrøring. Kok opp og fortsett å rør i gryten til karamellsausen får en glatt og fin konsistens.

 • 5

  La kaken avkjøles i formen mens karamellsausen avkjøles i en skål. 

 • 6

  Kutt opp vaniljefudge og Smørbukk kuler® og server kaken i stykker med biter av vaniljefudge, Smørbukk® og Marshmallows® over. Hell karamellsaus over kakestykkene, server og nyt.

Dette trenger du