Søk

Brownies med salt karamell

Med vaniljefudge og hjemmelaget karamellsaus

Ingredienser til 12 porsjoner

Konseptet karamellbrownies er fristende i seg selv. Topper du det med vaniljefudge, Smørbukk® og en fyldig karamellsaus får du noe helt uimotståelig; Trippel Karamellbrownies! Denne oppskriften tar utgangspunkt i TORO Brownies Salt Karamell og topper den med alt som er digg. Med karamell fra topp til tå tar denne kaken karamellbrownies til et nytt nivå – rett og slett trippel (hvis ikke «frippel»!) nytelse. Denne oppskriften gir 12-14 kakestykker.

  • Kake

  • 1,00 pose TORO Brownies Salt Karamell 541g
  • 1,00 stk egg
  • 1,00 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • Karamellsaus

  • 1,00 dl vann
  • 4,50 dl sukker
  • 3,00 dl kremfløte
  • 150,00 g smør
  • Pynt

  • 100,00 g vaniljefudge
  • 1,00 pk Mini Marshmallows®
  • 1,00 pose Smørbukk kuler®

Konseptet karamellbrownies er fristende i seg selv. Topper du det med vaniljefudge, Smørbukk® og en fyldig karamellsaus får du noe helt uimotståelig; Trippel Karamellbrownies! Denne oppskriften tar utgangspunkt i TORO Brownies Salt Karamell og topper den med alt som er digg. Med karamell fra topp til tå tar denne kaken karamellbrownies til et nytt nivå – rett og slett trippel (hvis ikke «frippel»!) nytelse. Denne oppskriften gir 12-14 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  2. 2Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant rundt kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.
  3. 3Lag karamellsausen ved å koke opp 1 dl vann og 4 1/2 dl sukker på lav varme. Når sukkeret er smeltet og har fått en lys gyllen farge tar du kjelen av platen. Rør inn smøret.
  4. 4Sett kjelen tilbake på platen og tilsett litt og litt fløte under omrøring. Kok opp og fortsett å rør i gryten til karamellsausen får en glatt og fin konsistens.
  5. 5La kaken avkjøles i formen mens karamellsausen avkjøles i en skål.
  6. 6Kutt opp vaniljefudge og Smørbukk kuler® og server kaken i stykker med biter av vaniljefudge, Smørbukk® og Marshmallows® over. Hell karamellsaus over kakestykkene, server og nyt.

Tips 1

Tilsett 2-3 ts grovkornet salt i karamellsausen for salt karamellsaus.

Tips 2

Bak gjerne brownien dagen før servering og oppbevar den i kjøleskap over natten, da blir det enda enklere å skjære opp kaken. Vent da med ha på karamellsaus og tilbehør til rett før servering.