Oppskrifter / Dessert

Brownies med ostekrem og Safarikjeks

45 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann1,50 dlflytende margarin

Ostekremglasur:

1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell

Pynt

1,00 pkSafarikjeks

Hvis du liker brownies, vil du elske denne oppskriften som har ostekrem og Safarikjeks på toppen. Ostekremen gir browniesene en deilig kremet smak, mens Safarikjeksene med sjokovaniljesmak gir dem et sprøtt og søtt preg. Vi har også knust noen kjeks og blandet dem inn i ostekremen for å skape en spennende tekstur. Dette er en perfekt kake for enhver anledning, og den er enkel å lage. Oppskriften gir 24 saftige og smakfulle kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli romtemperert og mykt. Dette for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med slikkepott til en jevn, tykk røre: Browniesmiks, 2 egg, 1,5 dl vann og 1,5 dl flytende margarin (eller 150 gram smeltet smør).

 • 3

  Fordel deigen ved hjelp av en slikkepott i en bakepapirkledd langpanneform på ca. 30×37 cm. Stek så på midterste rille ca. 25 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Hvis du bruker en større form f.eks den du har i stekeovnen (30×40 cm) må du redusere steketiden med ca. 5 minutter). Avkjøl kaken i formen.

 • 4

  Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Bland sammen og pisk med mikser ca. 5 minutter: Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Knus 8 Safariekjeks sjokovanilje (ca. 1/2 pakke) i en blender eller legg kjeksene i en plastpose og bruk et kjevle til å knuse dem. Bland så de knuste kjeksene inn i glasuren med en slikkepott.

 • 5

  Del kaken i porsjonsstykker og legg en teskje med ostekrem på hvert stykke. Bruk resten av Safarikjeksen som pynt på toppen av noen av kakestykkene.

Dette trenger du