Brownies med mokkakrem

Brownies er en kake som er elsket av mange. Selv om brownies er utrolig godt alene kan man enkelt variere litt og for eksempel lage en deilig sommervariant med mokkakrem. Mokkakrem er en luftig krem med smak av kaffe som passer perfekt til brownies. Brownies med mokkakrem egner seg like godt til sommerfesten som til dessert når man har gjester. Pynt med litt revet sjokolade og du er garantert festens vinner.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies

1 stk egg

1 dl vann

100 g smeltet smør eller margarin

Mokkakrem:

1 pose Sjokoladeglasur

3 dl kremfløte

1 ss sterk kaffe

2 ss vann

Pynt : Revet kokesjokolade (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en rund form på ca 22-24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter.

3. Avkjøl kaken i formen. Ta den avkjølte kaken ut av formen og legg på fat. Mens kaken avkjøles lager du mokkakremen.

4. Pisk kremfløten ( ikke for stiv). Bland TORO Sjokoladeglasur med smak av mokka som anvist på pakken med 2 ss vann og tilsett 1 ss sterk kaffe. Bland glasuren inn i kremen og rør godt sammen.

5. Fordel mokkakremen over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt med revet eller høvlet sjokolade.

Tips: