Oppskrifter / Dessert

Brownieskuler

60 min Middels
Til 40 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlvann1,00 dlflytende margarin

Pynt:

250,00 gsjokolade1,00 posekakestrøssel

Hvis du vil lage noe ekstra godt til kaffen, kan du prøve å lage brownieskuler. Dette er små kuler av brownies som er dekket med sjokolade og pyntet med det du ønsker. Brownieskuler er perfekte å lage til jul, men også til andre anledninger. De er enkle å lage, og du kan tilpasse dem etter din egen smak. Du kan for eksempel bruke mørk, lys eller hvit sjokolade, og pynte med kokos, kakaopulver, kakestrøssel, nøtter, frukt eller annet. Brownieskuler er en morsom og kreativ aktivitet som du kan gjøre sammen med familie eller venner. Oppskriften gir ca. 40 deilige og dekorative brownieskuler.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med slikkepott til en jevn, tykk røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 2

  Fordel røren ved hjelp av en slikkepott i en liten bakepapirkledd langpanneform ca. 20×30 cm. Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden med ca. 5 minutter. La kaken avkjøles i formen (gjerne over natten om du har mulighet til det).

 • 3

  Skjær browniesen i små biter f.eks 2×2 cm eller så store kuler du ønsker å lage. Rull til små kuler og legg dem til side på et bakepapir eller en fjøl.

 • 4

  Brekk opp sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad eller noen sekunder i mikrobølgeovn. Ha ønsket pynt i små skåler, du kan velge mellom ulike typer pynt, som for eksempel kokos, kakaopulver, kakestrøssel, nøtter, frukt eller annet du liker.

 • 5

  Ta en brownieskule og dypp den forsiktig i den smeltede sjokoladen. Rist av overflødig sjokolade og legg den i en av skålene med pynt. Rull den rundt slik at den blir dekket med pynt på alle sider. Legg den så på et bakepapir og la den stivne. Gjør det samme med resten av brownieskulene.

 • 6

  Avkjøl kulene i kjøleskap til sjokoladen er stivnet og ha dem i en kakeboks eller på et fat for servering. Nyt de lekre og dekorative brownieskulene som en dessert eller en snack. De smaker best kald rett fra kjøleskapet.

Dette trenger du