

Hvis du vil lage noe enkelt og skummelt godt til Halloween, kan du lage en brownies formet som en edderkopp. Browniesen er myk og smaker kjempegodt av sjokolade. For å lage edderkopper stikker du ut kropper med en utstikkerform, bruker lakrissnører som bein og kakepyntøyne som øyne. Du kan bruke litt smeltet sjokolade til å feste øynene på kaken. Disse brownies-edderkoppene vil garantert imponere både store og små på Halloween-festen.
Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (over- og undervarme 175 °C). Rør sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 gram smeltet smør).
Fordel røren ved hjelp av en slikkepott i en liten bakepapirkledd langpanneform (20×30 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Bruker du en større form, må du redusere steketiden med ca. 5 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Lag kropper til edderkoppene ved å stikke ut rundinger med en utstikker eller glass (ca. 6 cm i diameter). Bruk litt smeltet sjokolade for å feste øyne på toppen. Lag noen hull på hver side av kroppen med en grillpinne e.l og stikk lakrissnører i hullene som er kuttet i passe lengder til bein.