Søk

Bollekoner og bollemenn

Ingredienser til 4 personer

Når værgudene ikke leverer og regnet slår på vindusruten frister det å tilbringe dagen inne. En rolig dag med spill eller en god bok er virkelig ikke å forakte. I hvert fall ikke i følge med en god kopp te og nystekte boller. Nybakte boller er stor stas og ekstra godt på en ellers grå og kald dag. Å bake boller kan være en hyggelig aktivitet i seg selv, og i hvert fall hvis man baker sammen. Mange barn synes det er gøy å være med å bake, så hvorfor ikke ta de med på baksten? La barna få lage deres helt egne bollekoner og bollemenn. En hyggelig aktivitet under utbaking og ikke minst når bollene er ferdige. Oppskriften gir ca. 16 stk (avhengig av størrelse)

  • 1,00 pose TORO Hveteboller
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør eller margarin
  • 1,00 stk sammenpisket egg til pensling

Når værgudene ikke leverer og regnet slår på vindusruten frister det å tilbringe dagen inne. En rolig dag med spill eller en god bok er virkelig ikke å forakte. I hvert fall ikke i følge med en god kopp te og nystekte boller. Nybakte boller er stor stas og ekstra godt på en ellers grå og kald dag. Å bake boller kan være en hyggelig aktivitet i seg selv, og i hvert fall hvis man baker sammen. Mange barn synes det er gøy å være med å bake, så hvorfor ikke ta de med på baksten? La barna få lage deres helt egne bollekoner og bollemenn. En hyggelig aktivitet under utbaking og ikke minst når bollene er ferdige. Oppskriften gir ca. 16 stk (avhengig av størrelse)

Slik gjør du:

  1. 1Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret i en kjele og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd).
  2. 2Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter.
  3. 3Kle et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en tykk pølse og del den i 16 emner. Hvert emne skal bli en bollekone eller bollemann
  4. 4Ta et emne og del av biter til hode, armer og ben. Trill ut kropper, armer, ben og hode, og kanskje en hårmanke eller en hatt? Form til en bollekone eller bollemann og sett på stekebrettet. Pynt med rosiner. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse
  5. 5Sett ovnen på 225°C (ved varmluft 215°C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i 8 – 10 minutter. Er bollekonene og bollemennene store øker du tiden med 2 minutter. Avkjøl på rist. Følg med når 8 minutter har gått, så bollene ikke blir for mye stekt.

Produkt