Oppskrifter / Dessert

Bollekoner og bollemenn

90 min Enkel
Til 14 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør eller margarin1,00 stksammenpisket egg til pensling

Bollekoner og bollemenn er en morsom og kreativ måte å lage boller på, som både store og små kan glede seg over. Du trenger bare en vanlig bolledeig, rosiner og litt fantasi. La barna være med på å forme deigen til ulike figurer, som damer, menn, dyr eller hva de vil. Pynt bollene med rosiner som øyne, nese og munn. Stek bollene i ovnen til de er gylne og luftige, og nyt dem sammen med barna.

Slik gjør du

 • 1

  Elt 5 minutter i kjøkkenmaskin: Bollemiks, 3 dl lunkent vann og 50 g smeltet margarin/smør.

 • 2

  Dekk bollen med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve i minimum 5 minutter, men gjerne i opptil en time. Lang og god forheving gir den beste smaken.

 • 3

  Kle et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse og del den i 14 emner. Hvert emne skal bli en bollekone eller bollemann.

 • 4

  Ta et emne og del av biter til hode, armer og ben. Trill ut kropper, armer, ben og hode, og kanskje en hårmanke eller en hatt? Form til en bollekone eller bollemann og sett på stekebrettet. Pynt med rosiner. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse.

 • 5

  Sett ovnen på 225°C (over- og undervarme). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg. Stek bollene på midterste rille i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Dette trenger du