Oppskrifter / Dessert

Bollekoner og bollemenn

90 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør eller margarin1,00 stksammenpisket egg til pensling

Bollekoner og bollemenn er en bolleskrift som er moro for store og små! En perfekt inne-aktivitet for barn. Mange barn synes det er gøy å være med å bake, så hvorfor ikke ta de med på baksten? La barna få lage deres helt egne bollekoner og bollemenn. En hyggelig aktivitet under ut-baking og ikke minst når bollene er ferdige. Oppskriften gir ca. 16 stk. (avhengig av størrelse)

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret i en kjele og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd).

 • 2

  Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter.

 • 3

  Kle et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en tykk pølse og del den i 16 emner. Hvert emne skal bli en bollekone eller bollemann

 • 4

  Ta et emne og del av biter til hode, armer og ben. Trill ut kropper, armer, ben og hode, og kanskje en hårmanke eller en hatt? Form til en bollekone eller bollemann og sett på stekebrettet. Pynt med rosiner. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse

 • 5

  Sett ovnen på 225°C (ved varmluft 215°C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i 8 – 10 minutter. Er bollekonene og bollemennene store øker du tiden med 2 minutter. Avkjøl på rist. Følg med når 8 minutter har gått, så bollene ikke blir for mye stekt.

Dette trenger du