Søk

Bollekake

Ingredienser til 16 porsjoner

Denne bollekaken av skolebrød oppskriften er en sikker vinner å servere, den har deilig fyll av vaniljekrem og med melisglasur og kokos. En herlig variasjon på skoleboller som gjør bollene ekstra saftige og myke. Bollene bakes ut på vanlig måte, men settes i en rund kakeform. Derav navnet bollekake. For 16 skolebrød formet som en kake gjør du som følger:

  • 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør
  • 5,00 dl vaniljekrem
  • kokosmasse
  • 3,00 dl melis
  • 2,00 ss vann

Denne bollekaken av skolebrød oppskriften er en sikker vinner å servere, den har deilig fyll av vaniljekrem og med melisglasur og kokos. En herlig variasjon på skoleboller som gjør bollene ekstra saftige og myke. Bollene bakes ut på vanlig måte, men settes i en rund kakeform. Derav navnet bollekake. For 16 skolebrød formet som en kake gjør du som følger:

Slik gjør du:

  1. 1Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Varm forsiktig opp til væsken er ca. 40 °C. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett væsken og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd).
  2. 2Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter (hev gjerne deigen lenger om du har tid. Forheving hever smaken på baksten).
  3. 3Elt deigen på bakebordet, (du trenger ikke ekstra mel til dette. Klisser deigen bruker du bare litt olje.) Rull deigen til en pølse og del den i 16 emner. Trill ut runde boller. Ta frem en kakeform på 16 diameter eller større. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene. Fordel bollene i kakeformen. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i ca. 1 time.
  4. 4Sett stekeovnen på 200°C. Bruk fingrene til å forme en grop i midten av bollene. Jo større grop jo mer vaniljekrem (så her justerer du selv). Trykk forsiktig ned, men ikke helt igjennom. Bruk avkjølt/romtemperert vaniljekrem. (Har du kjøpt ferdig bør den røres myk først). Fyll hullene med vaniljekrem ved hjelp av to spiseskjeer.
  5. 5Stek bollekaken på midterste rille i ca. 12 – 15 minutter (se tips). Avkjøl på rist. Fyll melis i en bakebolle. Tilsett litt og litt vann i melisen. Det er viktig at melisglasuren ikke er for tynn. Ringle melisglasuren på kaken og dryss over kokos.

Dette trenger du

TORO Baketips  1

Bollene kan fryses.

TORO Baketips  2

Følg med mot slutten av steketiden. Blir bollekaken brun på toppen uten å være ferdig stekt, legger du et bakepapir over. Ved bruk av en mindre kakeform må du øke steketiden. Vær obs på at kaken blir veldig høy i så måte og den vil nok da bli brun på toppen før den er gjennomstekt.