Bløtkake til bursdag

idligere var det vanlig å alltid servere en bløtkake og en sjokoladekake når det var bursdag. De siste årene har sjokoladekaken overtatt mange av bursdagsselskapene. Kanskje det er på tide å lage bløtkake til bursdag neste gang? Med denne oppskriften lager du enkelt bløtkake til bursdag. Det er ingen tvil om at en høy, flott bløtkake er et imponerende syn, smaker fantastisk godt og garantert vil falle i smak hos bursdagsbarnet.

60 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Bakemiks til Bløtkake

1 dl vann

3 stk egg

Fyll:

3 dl kremfløte

3 dl vaniljekrem

2 dl syltetøy

1 dl appeslinjuice

Pynt:

3 dl kremfløte

Fyll gjerne kaken med friske bær/frukter.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170 °C (ved varmluft 170 °C). Ta eggene ut av kjøleskapet for å romtemperere dem.

2. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Ha røren over i en smurt, rund springform (ca. 24 cm), der bunnen er dekket med bakepapir.

3. Stek på midterste rille i 35 minutter, avkjøl kaken i formen på rist. Mens kaken avkjøles pisker du krem av kremfløten.

4. Del sukkerbrødkaken i tre lag. Legg første delen på fatet du skal bruke til kaken (det vil være vanskelig å flytte kaken etter den er pyntet). Dynk det første laget med 1/2 dl appelsinjuice. Pisk 4 toppede skjeer av kremen inn i vaniljekremen slik at denne blir lettere og luftigere.

5. Fordel vaniljekremen og halvparten av syltetøyet, over den første delen av kaken, ikke legg krem helt ytterst i kantene, da disse vil dekkes når bløtkaken synker litt sammen fra tyngden av neste lag. Legg på neste delen av kaken og dynk denne med resten av juicen, fordel resten av syltetøyet og kremen over og legg på den siste delen av kaken som topp.

6. Fordel kremen satt av til pynt oppå og rundt bløtkaken med en slikkepott. Pynt med strøssel og lys. Lykke til med feiringen!

Tips: