Oppskrifter / Dessert

Blåbærmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin125,00 gblåbær12,00 stkmuffinsformer

Glasur

1,00 ssfrosne blåbær, tint80,00 gnaturell kremost, romtemperert125,00 gmelis50,00 gsmør, romtemperert2,00 tsvaniljesukker

Disse blåbærmuffinsene er himmelsk gode både med og uten glasur. Blåbærmuffins er en litt sunnere variant av muffins, og du kan variere med kesam, banan eller noe annet snacks. Blåbærene som er brukt i kremostglasuren gir en fin farge og deilig smak, de er rett og slett prikken over i’en for friske, sommerlige blåbærmuffins. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap/fryser.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Skyll blåbærene og tilsett i deigen helt til slutt. Bruk en slikkepott og vend blåbærene forsiktig inn.

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Pass på så du får med blåbær i hver form. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål e.l midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. (Blåbærmuffinsene er supergode også uten glasur, så her er valget ditt).

 • 4

  Visp det myke smøret, vaniljesukker og melis godt sammen. Mos blåbærene godt med en gaffel og tilsett i blandingen . Visp til blandingen er luftig og myk. Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med friske blåbær om du vil.

Dette trenger du