Søk

Blåbærmuffins

Ingredienser til 12 porsjoner

Disse blåbærmuffinsene er himmelsk gode både med og uten glasur. Blåbærmuffins er en litt sunnere variant av muffins, og du kan variere med kesam, banan eller noe annet snacks. Blåbærene som er brukt i kremostglasuren gir en fin farge og deilig smak, de er rett og slett prikken over i’en for friske, sommerlige blåbærmuffins. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

  • 1,00 pose TORO Lyse muffins 331g
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør/margarin
  • 125,00 g blåbær
  • 16,00 stk små muffinsformer
  • Glasur

  • 1,00 ss frosne blåbær, tint
  • 80,00 g naturell kremost, romtemperert
  • 125,00 g melis
  • 50,00 g smør, romtemperert
  • 2,00 ts vaniljesukker

Disse blåbærmuffinsene er himmelsk gode både med og uten glasur. Blåbærmuffins er en litt sunnere variant av muffins, og du kan variere med kesam, banan eller noe annet snacks. Blåbærene som er brukt i kremostglasuren gir en fin farge og deilig smak, de er rett og slett prikken over i’en for friske, sommerlige blåbærmuffins. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap/fryser.
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Skyll bærene og tilsett i deigen helt til slutt. Bruk en slikkepott og vend blåbærene forsiktig inn.
  3. 3Sett frem 16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Pass på så du får med blåbær i hver form. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. (Blåbærmuffinsene er supergode også uten glasur, så her er valget ditt).
  4. 4Visp det myke smøret, vaniljesukker og melis godt sammen. Mos blåbærene godt med en gaffel og tilsett i blandingen . Visp til blandingen er luftig og myk. Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med friske blåbær om du vil.

Produkt