Oppskrifter / Dessert

17. mai spyd

45 min Enkel
Til 15 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlvann1,00 dlflytende margarin

Pynt

1,00 begerblåbær1,00 begerjordebær1,00 posemarshmallows

17. Mai er en dag hvor feiring står i fokus og hvor alt som kan stelles i stand på forhånd er et kjempe pluss. Da er det greit at 17. Mai kaken kan lages dagen i forveien slik at du kan bruke mindre tid på kjøkkenet og mer tid sammen med de du er glad i på den store dagen. 17. Mai spyd med brownies og friske bær er det perfekte tilskuddet til kakebordet enten du skal ha dem med til 17. Mai frokost, lunsj eller middag. Kombinasjonen av kraftig sjokolade, friske bær og søt marshmallows smaker helt himmelsk og faller garantert i smak hos store og små. Spydene er enkle å servere, og tar seg også utrolig godt ut som pynt på kakebordet. De kan gjerne lages dagen i forveien og kan enkelt fraktes i boks eller på fat. Denne oppskriften gir ca 15 spyd (avhengig av hvor mye du trer på hvert spyd).

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 gram smeltet smør). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 2

  Finn frem en liten kakeform på ca 20x30cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i ca. 25 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden.

 • 3

  Avkjøl kaken på rist.

 • 4

  Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Skjær brownien i terninger på ca 2x2cm. Tre blåbær, bringebær, brownies og marshmallows på pinner.

Dette trenger du