Oppskrifter / Dessert

17. mai sjokoladekake

45 min Middels
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g1,00 dlflytende margarin0,50 dlvann

Hipp hurra, om en uke er det 17.mai. En stor dag for barn og voksne med kos og hygge, god mat, is og kaker. Lurer du på hva du skal bake? Dette er en morsom og enkel vri på sjokoladekake langpanne som er perfekt til den store dagen. Sjokoladekaken er dekket med myk sjokoladeglasur, sjokosmell (som smeller i munnen) og Laban seigmenn med flagg. Kaken er myk og saftig og smaker deilig av sjokolade. En sikker vinner dette. Sjokoladekaken gir ca. 24 kakestykker og er glutenfri. Ikke dumt det når man skal bake til mange. For en deilig sjokoladekake til 17.mai med en festlig vri gjør du som følger.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Smør en langpanneform ca. 30 x 37 cm og dekk med bakepapir i bunnen (klipp det gjerne til). Fordel røren i formen og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større eller mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

 • 3

  Bland sammen til en passe tykk glasur: – Glasurmiks, 1 dl flytende margarin og 0,5 dl vann. Tilsett vannet litt etter litt, det er viktig så glasuren ikke blir for tynn.

 • 4

  Sett den avkjølte kaken over på serveringsfatet. Fordel sjokoladeglasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott.

 • 5

  Sett flagg i hendene på seigmennene. Klipp så til grillpinnene, fest de i seigmennene og stikk ned i kaken. Sett gjerne seigmenn rundt kaken også om du vil. Da gjenstår det bare å ha en kjempefin 17. mai feiring.

Dette trenger du