17. mai muffins

17. mai muffins
Ingredienser til 12 porsjoner

Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins17 Mai muffins pleier som regel å være bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins.

  • 1,00 pose
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • 15,00 stk muffinsformer
  • Ostekremglasur:

  • 1,00 pose
  • 125,00 g kremost naturell
  • 50,00 g romtemperert smør
  • Pynt

  • 1,00 beger jordebær
  • 1,00 beger Blåbær

Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins17 Mai muffins pleier som regel å være bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins.

Svært allergiske personer bør alltid sjekke innholdsdeklarasjoner og ha god kjøkkenhygiene for å minimere risiko for at allergenet/spor av kan havne i retten.

Slik gjør du:

  1. 1

    Ta smøret og kremosten til ostekremen ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).

  2. 2

    Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

  3. 3

    Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

  4. 4

    Visp det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.

  5. 5

    Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med seigmenn og flagg.