17. mai muffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin15,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Pynt

1,00 begerjordebær1,00 begerBlåbær

Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins17 Mai muffins pleier som regel å være bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til ostekremen ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.

 • 5

  Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med seigmenn og flagg.

Dette trenger du