17.Mai muffins

Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Lyse muffins

1,5 dl vann

100 g smeltet smør

15 stk muffinsformer

1 beger jordebær

1 beger blåbær

Ostekremglasur::

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Flagg til pynt

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten til ostekremen ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12 små muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje, pass på å ikke søle røre på kantene av muffinsformene. Da blir det lett svarte merker under steking. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

4. Bland det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.

5. Fordel glasuren på muffinsene med en sprøytepose, eller klipp hull i en vanlig brødpose og bruk denne. Lag en snurr på toppen av hver muffins, du trenger ikke ta helt ut i kanten, for da blir det veldig mye ostekrem per muffins, og kanskje ikke nok til alle. Pynt med jordbær, blåbær og flagg.

Tips: