17. mai muffins
- Ca. en halv time
- Enkel
Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins17 Mai muffins pleier som regel å være bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins.
- 1,00 pose TORO Lyse muffins 331g
- 1,50 dl vann
- 100,00 g smeltet smør
- 15,00 stk muffinsformer
Ostekremglasur:
- 1,00 pose TORO Glasurmiks til Ostekrem 126g
- 125,00 g kremost naturell
- 50,00 g romtemperert smør
Pynt
- 1,00 beger jordebær
- 1,00 beger Blåbær
Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins17 Mai muffins pleier som regel å være bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med. Oppskriften gir 12-14 muffins.
Svært allergiske personer bør alltid sjekke innholdsdeklarasjoner og ha god kjøkkenhygiene for å minimere risiko for at allergenet/spor av kan havne i retten.
Slik gjør du:
- 1
Ta smøret og kremosten til ostekremen ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).
- 2
Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
- 3
Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
- 4
Visp det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.
- 5
Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med seigmenn og flagg.