Oppskrifter / Dessert

Stor Brownies 17. mai kake

60 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann150,00 gsmeltet smør

Glasur

240,00 gmelis100,00 gromtemperert smør4,00 ssbakekakao200,00 gnaturell kremost

Pynt

1,00 begerblåbær3,00 begerbringebær2,00 begerjordbær1,00 begerrips3,00 dlkremfløte

På utkikk etter den perfekte 17. Mai kaken til mange? Dette er en nydelig brownieskake i nasjonalfarger! Bunnen er laget av en TORO Brownies Langpanne og er pyntet med en deilig kremet sjokoladeglasur, friske bær og krem. Pynten er formet som et Norge-flagg, som gjør kaken ekstra festlig. Du kan lage browniesbunnen på forhånd og pynte kaken på dagen. Brownies Langpanne er en stor og populær kake, som passer perfekt til 17. mai. Kaken gir 24 smakfulle kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt og romtemperert. Dette er viktig for å unngå klumper i glasuren. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C.

 • 2

  Bland sammen med slikkepott til en jevn, tykk røre: Browniesmiks, 2 egg, 1,5 dl vann og 1,5 dl flytende margarin (eller 150 gram smeltet smør).

 • 3

  Fordel deigen ved hjelp av en slikkepott i en bakepapirkledd langpanneform ca. 30×37 cm. Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. Avkjøl kaken i formen. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

 • 4

  Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. (NB! For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

 • 5

  Pisk krem av kremfløten og ha den over i en sprøytepose. Skyll bærene godt og la dem tørke på litt kjøkkenpapir. Lag et kryss med blåbærene. Pynt med krem langs hver side av blåbærene. Du lager en-og-en kremtopp ved å holde sprøyteposen loddrett og trykke forsiktig og slippe opp. Del jordbærene i to eller fire og fordel rundt på kaken. Pynt så med bringebær og legg på rips helt tilslutt.

Dette trenger du