Oppskrifter / Dessert

17. mai kake

60 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883g2,00 stkegg1,50 dlvann150,00 gsmeltet smør

Glasur

240,00 gmelis100,00 gromtemperert smør4,00 ssbakekakao200,00 gnaturell kremost

Pynt

1,00 begerblåbær3,00 begerbringebær2,00 begerjordbær1,00 begerrips

På utkikk etter den perfekte 17.Mai kaken? Dette er en Brownies kake med lekkert Norge-flagg som dekor. Kaken er dekket med deilig, myk sjokoladekrem, friske bær og krem. Du kan bake brownies dagen i forveien og konsentrere deg kun om pyntingen på selve dagen. Brownies Langpanne er fantastisk god, og den er perfekt til store anledninger som 17.mai. Kaken er tilpasset en langpanneform og er derfor til glede for mange gjester. Oppskriften gir deg 24 deilige kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 3

  Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 20 – 30 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

 • 4

  Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren

 • 5

  Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

 • 6

  Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Lag et kryss med blåbærene. Pynt så med krem langs hver side av blåbærene. Du lager en-og-en kremtopp. Hold kremen loddrett og trykk forsiktig. Slipp opp. (Øv gjerne på et papir før du gjør det direkte på kaken). Del jordbærene i to eller fire og fordel rundt på kaken. Pynt så med bringebær og legg på rips helt tilslutt.

Dette trenger du