Muffins formet som påskekyllinger

Søte små påskekyllingsmuffins

Påskekylling muffins

Påskekyllinger er søte og små og gir assosiasjoner til påskeegg og kos. Hvorfor ikke kle muffinsene opp som søte små påskekyllinger i disse påsketider. Muffins formet som påskekyllinger er saftige muffins  toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og knasende NonStop©. Oppskriften gir 12-14 muffins og er klar på ca en halvtime.

Dette trenger du:

Muffins:

Glasur og pynt:

 • 1 pose TORO Glasurmiks til Ostekrem 126g
 • 125 g kremost naturell
 • 50 g romtemperert smør
 • 1 stk Gulrot
 • Orange NonStop©
 • Gul konditorfarge
 • Kakepynt formet som øyne (fås kjøpt på Meny, Mega, Obs og kjøkkenbutikker som Traktøren) eller evt. svarte NonStop©

Slik gjør du:

 1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).
 2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
 3. Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett men det går helt fint uten også. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
 4. Visp det myke smøret, kremost og glasurmiks til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.
 5. Ha litt gul konditorfarge i glasuren og bland forsiktig inn. Fortsett til glasuren får en fin og knallgul farge. Ønsker du en varmere gulfarge kan du tilsette bittelitt rød konditorfarge i tillegg, men pass på så kremen ikke blir oransje.
 6. Ha glasuren i en plastpose og klipp et hull på ca 1,5 cm i tuppen av posen. Sprøyt glasuren på muffinsene i to omganger. Lag først kroppen på påskekyllingen ved å sprøyte en stor klatt med glasur på hele overflaten av muffinsen. Deretter lager du hodet ved å sprøyte en litt mindre klatt i midten.
 7. Plasser NonStop© som føtter, en liten gulrotbit som nese og øyepynt som øyne på påskekyllingen. Har du ikke kakepynt formet som øyne kan du fint bruke svarte NonStop© istedet.

Nyt sammen med de du er glad i og kos dere i påskesolen!