TORO-produkter er helt uten palmeolje

Omtanke for miljø, mennesker og dyr er det viktigste når vi produserer mat. Derfor finner du ikke palmeolje i noen av TOROs produkter.

Palmeolje inneholder store mengder mettet fett som kan bidra til å blokkere blodårene, og er slettes ikke bra for helsen vår. Det er heller ikke er bra for regnskogen at vi spiser dette fettet. Hos ossfinner du derfor ingen produkter med palmeolje. ​ 

Palmeolje, mettet fett og helse

Palmeolje og helse har vært i fokus i Norge, med spesielt fokus på hjerte- og karsykdom. Vi trenger både mettede og umettede varianter, og de bør komme fra ulike kilderMen i et tradisjonelt norsk kosthold er det relativt mye mettet fett og myndighetene anbefaler at vi minsker inntaket av mettede fettsyrer, til fordel for umettede fettsyrer. Vegetabilske oljer har i all hovedsak en høy andel av de umettede fettsyrene, men også disse er ulike: 

 

Palme- og kokosolje har: 

  • omtrent like mye eller mer mettet fett sammenlignet med meierismør 
  • mer energi enn meierismør 
  • en høy andel av en fettvariant som er ugunstig for kolesterolet (palmitinsyre) 
  • lengre holdbarhet før harskning 

 

Raps-, solsikke- og olivenolje har: 

  • en høy andel umettede fettsyrer 
  • lav andel mettede fettsyrer 
  • noe kortere holdbarhet før harskning 

Erstatter palmeoljen med godt fett

Vi har fjernet palmeolje fra alle våre produkter og heller valgt vegetabilske planteoljer med en bedre ernæringsmessig sammensetning av fettsyrer. TORO-produktene er blitt palmeoljefrie og sunnere. Vi slår et slag for folkehelsen! 

Beskytter regnskogen

Fremstilling av palmeolje har ført til negative miljøeffekter, som avskoging. Palmeolje er godt egnet til å produsere mat med god holdbarhet og myke/faste konsistenser, så derfor har etterspørselen vært storMen Orkla og TORO ønsker å beskytte regnskogen og innførte i 2015 retningslinjer for avskogingsfrie leverandører. Vi har også god dialog med miljøorganisasjoner, NHO og Klima- og miljødepartementet for å følge utviklingen, samt støtte arbeidet med utvikling av sertifiseringsordninger for bærekraftig produksjon av palmeolje. 

Les mer om hvordan TORO jobber for et bærekraftig skogbruk.

Følg med på produktet

Som forbruker kan du følge med på hva produktet inneholder. Siden 2014 har det vært slik i EU at produsentene må skrive hvilken plante oljen eller fettet i produktet du handler kommer i fra.