Bli med på konkurranse for hele familien! 

For å markere Verdens miljødag 5. juni inviterer vi alle familier til en konkurranse om å lage den beste klimavennlige middagen. 

 

Hvordan delta?

For å delta i konkurransen må familiene lage en klimasmart middag, og sende bilde av at man lager retten sammen og oppskriften til Miljøagentene. Den beste retten vinner et gavekort som kan brukes til å kjøpe jord og planter for å dyrke grønnsaker til flere klimavennlige middager for hele familien.

Mer info om konkurransen og klimasmart matguide ligger på Miljøagentene sine nettsider

Trenger du inspirasjon til hvordan du kan lage smakfulle klimavennlige middager? Sjekk ut våre vegetar-oppskrifter eller se flere oppskrifter fra Klimakokkene, som er undervisningsopplegget Miljøagentene utarbeidet i samarbeid med TORO tidligere i år.  

 

Hva er klimavennlig mat?

Matproduksjon og maten vi spiser er en stor kilde til klimautslipp, derfor er det viktig at vi alle bidrar litt til å redusere matens klimaavtrykk. Enkelt er det også; det handler først og fremst om å spise litt mer grønt og litt mindre kjøtt – og at vi må kaste mindre mat.

I TORO er vi opptatt av miljøet, og vi samarbeider derfor med Miljøagentene for å lære barna om sammenhengen mellom maten vi spiser og klimapåvirkningen den har. Vi har også lansert Klodemerket, et klimamerke for mat, som skal gjøre det enklere for alle å spise mer klimavennlig mat. Du kan lese mer om Klodemerket her

 

Hva er Verdens miljødag?

Verdens miljødag er et initiativ fra FN og arrangeres 5.juni hvert år. Målet er å øke bevisstheten rundt ulike miljøspørsmål, som klima og bærekraft. Dagen ble etablert i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål, og behovet for en slik dag har ikke blitt mindre siden da.