Oregano

Oregano vokser spesielt i middelhavsområde, men finnes viltvoksende til og med i Norge. Navnet Oregano kommer fra gresk - «oros» som betyr fjell og «ganos» som betyr skjønnhet. Oregano hovedsakelig i pizza og pastaretter, da det står godt til retter av tomat og ost. Oregano kan også brukes i farseretter og på grillet kjøtt, stekt kylling, svinekjøtt og kalvekjøtt. Brukes også i en del supper, i retter med lammekjøtt og til sauser til stekt fisk.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon g

    Per 100 g

    Energi

    0 kJ

    1110 kJ

    Energi

    0 kcal

    265 kcal

    Fett

    0 g

    4,3 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0 g

    1,6 g

    Karbohydrat

    0 g

    69 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    0 g

    4,1 g

    Kostfiber

    0 g

    43 g

    Protein

    0 g

    9 g

    Salt

    0,00 g

    0,06 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    Oreganoblader (kung eller bergmynte på norsk)

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Tørt, mørkt, romtemperatur

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarhet endres ikke