Japansk teriyaki kit

En av de mest tradisjonsrike og populære sausene i det japanske kjøkken. Sausen er soyabasert og smaksatt med ingefær, lime og hvitløk. Passer til både kjøtt og fisk. Kit'et inneholder ris, toppkrydder og miks for saus og panering.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon 425 g

    Per 100 g

    Energi

    2006 kJ

    472 kJ

    Energi

    472 kcal

    111 kcal

    Fett

    5,1 g

    1,2 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0,9 g

    0,2 g

    Karbohydrat

    73 g

    17 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    17 g

    3,9 g

    Kostfiber

    3,4 g

    0,8 g

    Protein

    31 g

    7,4 g

    Salt

    3 g

    0,7 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    Ris: jasminris Miks for Teriyaki saus: sukker, soyasaus 17 % (inneholder glutenfritt hveteråstoff), maisstivelse, krydder (ingefær, chilipepper, sort pepper, kajennepepper, spisskummen, oregano, koriander, allehånde, nellik), salt, tomat, hvitløk, aroma, ananaskonsentrat, gjærekstrakt, løk, fargestoff (ammonisert karamell), rapsolje, sitronsyre, lime, maltodekstrin. Miks for Japansk Teriyaki panering: maisstivelse, sesamfrø, salt, sukker, krydder (pepper, ingefær), rapsolje, hvitløk, lime, maltodekstrin. Toppkrydder: krydder, (sort pepper, kajennepepper, ingefær, spisskummen, allehånde, nellik), paprika, salt, persille, hvitløk

  • Tilberedning

    Standard tilberedning

    1. Paner kjøttet
    Bland Miks for Japansk teriyaki panering og 3-4 ss olje i en bolle.
    Tilsett 400 g kylling- eller svinekjøtt i terninger og bland godt. La det trekke i 10 min.

    2. Kok risen
    Kok opp 5 dl vann og evt 1/2 ts salt.
    Tilsett risen og la det småkoke i ca 15 min.

    3. Lag woken
    Kutt opp 1 brokkoli i buketter,1 rød paprika i biter og 1 løk i strimler (eller 250 g wokblanding).
    Stek det panerte kjøttet i litt olje i ca 2 min. Bland deretter inn grønnsakene og stek noen min til.
    Tilsett miks for Japansk teriyaki saus og 4 dl vann. La koke i 5 min.

    For sterkere smak.
    Bland toppkrydderet i retten før servering, eller strø direkte på egen porsjon.

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    KAN INNEHOLDE SPOR AV
    Sennep, Selleri, Gluten

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarhet endres ikke