Indisk tikka masala kit

En klassisk indisk rett som består av kremet masalasaus med tomat, yoghurt og koriander. Kitet inneholder ris, toppkrydder, kokosmelk og miks for saus og marinade.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon 325 g

    Per 100 g

    Energi

    2321 kJ

    714 kJ

    Energi

    553 kcal

    170 kcal

    Fett

    19 g

    5,9 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    5,5 g

    1,7 g

    Karbohydrat

    62 g

    19 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    6,5 g

    2 g

    Kostfiber

    2,9 g

    0,9 g

    Protein

    33 g

    10 g

    Salt

    2 g

    0,62 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    Ris: Basmatiris, paprika, rapsolje, koriander, hvitløk, chilipepper. Miks for Indisk Tikka Masala Saus: Fløte, yoghurt 22 %, krydder (hvitløk, ingefær, chilipepper, koriander, gurkemeie, kumin, oregano, allehånde, nellik), maisstivelse, melk, salt, solsikkeolje, tomat 4 %, gjærekstrakt, glukosesirup, urter (koriander, sitrongress), fargestoff (rødbet, paprikaekstrakt), modifisert maisstivelse, løk, sitron, sukker. Miks for Indisk Tikka Masala Marinade: Maltodekstrin, koriander, ingefær, pepper, spisskummen, kardemomme, laurbær, kanel, muskat, nellik. Toppkrydder: Kajennepepper, koriander, ingefær, salt, pepper, spisskummen, muskat, kardemomme, kanel, laurbær, allehånde, nellik. Kokosmelk: Kokosmelk 75 %, vann, stabilisator (E412), emulgator (E466, E435), konserveringsmiddel (E223)

  • Tilberedning

    Standard tilberedning

    1. Mariner kjøttet.
    Bland Miks for Indisk Tikka Masala Marinade og 4ss vann i en bolle.
    Tilsett 400 g kylling- eller svinekjøtt i terninger og bland godt. La det trekke 10 minutter.

    2 Kok risen.
    Kok opp 5 dl vann og evt ½ ts salt.
    Tilsett risen og la det småkoke i ca 15 min.

    3. Lag sausen
    Stek det marinerte kjøttet og bland Miks for Indisk Tikka Masala Saus med kjøttet.
    Tilsett 2 dl vann og kokosmelken.
    La det koke 5 minutter.

    For sterkere smak:
    Bland toppkrydderet i retten før servering eller strø direkte på egen porsjon.

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    KAN INNEHOLDE SPOR AV
    Sennep, Soya, Selleri, Egg, Gluten

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarhet endres ikke