Indisk korma kit

Mildt krydret kyllingrett med kokos, kardemomme og nellik. Kit'et inneholder ris og miks for saus og marinade.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon 380 g

    Per 100 g

    Energi

    2386 kJ

    628 kJ

    Energi

    570 kcal

    150 kcal

    Fett

    25 g

    6,6 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    8,7 g

    2,3 g

    Karbohydrat

    53 g

    14 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    2,7 g

    0,7 g

    Protein

    30 g

    8 g

    Salt

    1,5 g

    0,4 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    Ris 79 %: jasminris.  Marinade 4 %: stivelse, sukker, salt, pepper, spisskummen, gurkemeie, ingefær, hvitløk, kardemomme 3%, laurbær, nellik, lime, maltodekstrin.  Saus 17 %: stivelse, sukker, solsikkeolje, krydder, kokosmelk 10 %, salt, aroma, hvitløk, løk, glycosesiryp, melkeprotein, gjær ekstrakt, chili pepper. 

    Helt uten tilsatt palmeolje

  • Tilberedning

    Standard tilberedning

    1. Mariner kjøttet
    Tøm posen merket Marinade i en bolle, tilsett 3 ss olje og bland godt.
    Skjær 300-400 g kylling-, svinefilet eller fisk i biter og bland i marinaden. La det trekke 10 minutter.

    2.Kok risen
    Kok opp ca. 1 liter vann (nok til å dekke risposen).
    Tilsett posen og la den småkoke under lokk ca. 13 minutter.
    La den hvile 5 minutter.
    Løft posen opp med en gaffel.
    La vannet renne av før servering.

    3. Stek kjøttet
    Stek det marinerte kjøttet på middels varme.

    4. Lag sausen
    Tøm posen merket Saus i en kasserolle. Tilsett 4 dl vann og 1 dl crème fraîche. Rør godt.
    La sausen småkoke i 4 minutter under omrøring. Tilsett kjøttet og eventuelt grønnsakene, la det koke videre 1-2 minutter.


    Ekstra godt:
    Stek løk i terninger, aspargesbønner i biter og gulrotstrimler sammen med kjøttet og tilsett i sausen. La det koke 2 minutter.
    Server gjerne med Naanbrød , mango chutney og Raita.

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarhet endres ikke