Havrebrød

TORO Havrebrød er en bakemiks til et kjempegodt og saftig grovt havrebrød med høy andel fullkorn. Ferdig stekt er brødet luftig, høyt og med en god stekeskorp. Gjær er blandet med melet, så du tilsetter kun vann og olje.

Hjemmebakt på en - TORO - tre

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon 35 g

    Per 100 g

    Energi

    375 kJ

    1071 kJ

    Energi

    89 kcal

    254 kcal

    Fett

    1,8 g

    5,1 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0,2 g

    0,6 g

    - Enumettede fettsyrer

    0,1 g

    0,3 g

    - Flerumettede fettsyrer

    0,1 g

    0,3 g

    Karbohydrat

    14 g

    41 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    0,4 g

    1,2 g

    Kostfiber

    1,8 g

    5 g

    Protein

    3 g

    8,5 g

    Salt

    0,28 g

    0,8 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    Hvetemel (med melbehandlingsmiddel (askorbinsyre*)), fullkornshvetemel 26 %, havregryn 21 %, havrekli 4 %, salt, tørrgjær, rugmalt. *Askorbinsyre er betegnelsen for vitamin C.

    Grovt (58%)
    *Askorbinsyre er betegnelse for C vitamin

  • Tilberedning

    Standard tilberedning

    1.Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 3,5 dl (350 g) kaldt vann og 3-4 ss olje.
    2.Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt videre på middels hastighet i 8 minutter. (Uten kjøkkenmaskin, bruk lunkent vann og elt for hånd
    minimum 10 minutter).
    3.Dekk bakebollen med plast og forhev minimum 30 minutter, gjerne 1 time.
    4.Kna deigen sammen og form til brød. Legg i smurt brødform (ca. 1,5 l) og etterhev tildekket i 30-45 minutter.
    NB. Bruk litt olje om deigen klisser.
    5.Forvarm stekeovnen til 250 °C
    6.Pensle brødet med vann. Senk temperaturen til 220 °C og stek på nederste rille i 30 minutter.
    7.Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

    Hjemmebakt brød nytes best nystekt!
    Oppbevar i lukket plastpose, eller del i skiver og legg i fryseren.

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    TYPE GLUTEN
    Hvete, Havre, Rug

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Romtemperatur

    Holdbarhet etter åpning: Ikke relevant.