Gurkemeie

Mal gurkemeie er kraftig gult. Gurkemeie kom til vår del av verden i middelalderen, og ble fort kjent som «indisk safran». Gurkemeie er en meget viktig ingrediens i karriblandinger og generelt i indisk matlaging, hvor den både gir den karakteristiske fargen og den tørre, varme smaken. Gurkemeie benyttes i hovedsak for å sette gyllen farge på ris, supper, pasta, dressinger, kryddersauser og gryteretter. Gurkemeie kan også brukes for å imitere fargen fra safran, for eksempel i lussekatter.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon g

    Per 100 g

    Energi

    0 kJ

    1604 kJ

    Energi

    0 kcal

    382 kcal

    Fett

    0 g

    3,2 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0 g

    1,8 g

    Karbohydrat

    0 g

    67 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    0 g

    3,2 g

    Kostfiber

    0 g

    23 g

    Protein

    0 g

    9,7 g

    Salt

    0,00 g

    0,08 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    gurkemeie

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Tørt, mørkt, romtemperatur

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarheten endres ikke