Dill

Det artige med dill er at det trolig er det eneste krydder eller urt med navn av norsk opprinnelse. Man mener ordet dill er gammelnorsk, en avledning av ordet lulle som betyr bysse eller berolige. Dill er en ypperlig tilsetning til fisk- og skalldyrretter, lammekjøtt og dressinger. Dill er også vanlig ved graving av fisk, og sennepssausen til gravfisken er også smaksatt med dill. Bruk også dill også som dryss på poteter og salat.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon g

    Per 100 g

    Energi

    0 kJ

    1356 kJ

    Energi

    0 kcal

    323 kcal

    Fett

    0 g

    4,5 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0 g

    0 g

    Karbohydrat

    0 g

    43 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    0 g

    0 g

    Kostfiber

    0 g

    14 g

    Protein

    0 g

    20 g

    Salt

    0,00 g

    0,54 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    dill

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Tørt, mørkt, romtemperatur

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarheten endres ikke