Basilikum

Navnet kommer fra greske basilikos, som betyr kongelig eller mektig. Basilikum passer spesielt godt til alle tomatretter, og dermed også til pizza og pasta. Den kan brukes både i tomatsauser og ostesauser. Basilikum går meget godt sammen med hvitløk. Det kan være verdt å merke seg tipset om å avrunde smaken av basilikum med farin, honning eller sirup i sauser eller marinader. Basilikum egner seg dessuten godt i retter av kylling, kalv og svin, samt i salatdressinger. Tilsett basilikum på slutten av koketiden.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon g

    Per 100 g

    Energi

    0 kJ

    976 kJ

    Energi

    0 kcal

    233 kcal

    Fett

    0 g

    4,1 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    0 g

    2,2 g

    Karbohydrat

    0 g

    48 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    0 g

    1,7 g

    Kostfiber

    0 g

    38 g

    Protein

    0 g

    23 g

    Salt

    0,00 g

    0,19 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    basilikum

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Tørt, mørkt, romtemperatur

    Holdbarhet etter åpning: Holdbarhet endres ikke