Søk

Rømmegrøt

Produktinfo

Mange forbinder rømmegrøt med høytider som jul og 17. mai, men den er også veldig god som vanlig lørdagsgrøt. Server gjerne med salt kjøtt.

Ingredienser

semulegryn, melk, hvetemel, rapsolje, sukker, salt, yoghurt.

Helt uten tilsatt palmeolje

Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.

Næringsinnhold

Etter tilberedning:

  • PER PORSJON PER 100G
  • Energi (kJ)
    1605 kJ 535 kJ
  • Energi (kcal)
    384 kcal 128 kcal
  • Fett
    24 g 8 g
    • Hvorav:
    • - Mettede fettsyrer
      13 g 4,4 g
  • Karbohydrat
    32 g 11 g
    • Hvorav:
    • - Sukkerarter
      9 g 3 g
  • Kostfiber
    1,5 g 0,5 g
  • Protein
    9,9 g 3,3 g
  • Salt
    0,9 g 0,3 g

Tilberedning

  1. 1. Bland pulveret med 7 dl kaldt vann og 1 beger (3 dl) seterrømme eller lettrømme. Bruk visp.
    2. Kok opp under omrøring og la grøten småkoke ca. 7 minutter.

    NB! Det er svært viktig at en rører hele tiden før grøten koker opp, og den første tiden etter oppkok.

    Ønskes en friskere rømmegrøt, erstatt 1 dl vann med 1 dl kulturmelk. Server med sukker, kanel og smørøye.

Allergener

  • JA NEI KAN INNEHOLDE SPOR AV
  • Selleri
  • Egg
  • Fisk
  • Gluten
  • Melk
  • Sennep
  • Nøtter
  • Peanøtter
  • Lupin
  • Bløtdyr
  • Sesamfrø
  • Skalldyr
  • Soya
  • Sulfitt
  • JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    TYPE GLUTEN
    Hvete
    Semulegryn