TORO Kit Indisk Tikka Masala 5x290g
Tikka Masala er en mildt krydret indisk kyllingrett med tomat, koriander og ingefær. Esken inneholder ris og miks for marinade og saus. Tilbered med kylling og kokosmelk. Kan tilberedes med creme fraiche i stedet for kokosmelk. Innholdet i esken er vegetarisk.


Ingredienser
Ris: jasminris Marinade: maisstivelse, krydder, sukker, paprika, løk, salt, hvitløk 3 %, tomat, lime, maltodekstrin Saus: maisstivelse, tomat 17 %, krydder, salt, sukker, aroma, ingefær 3 %, koriander 3 %, hvitløk 2 %, løk, rapsolje, gjærekstrakt, sitron, fargestoff (paprikaekstrakt), bukkehornkløver, kajennepepper.
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Næringsinnhold
Etter tilberedning:
-
PER PORSJON PER 100G
-
Energi (kJ)
2346 kJ 648 kJ
-
Energi (kcal)
557 kcal 154 kcal
-
Fett
23 g 6,4 g
- Hvorav:
-
- Mettede fettsyrer
13 g 3,5 g
- Hvorav:
-
Karbohydrat
54 g 15 g
- Hvorav:
-
- Sukkerarter
3,6 g 1 g
- Hvorav:
-
Protein
31 g 8,6 g
-
Salt
1,8 g 0,51 g
Klimaavtrykk
Retten har lavt klimaavtrykk (0,5-0,8 kg CO2e/porsjon) ved standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase. Les mer om Klodemerket her
Tilberedning
- Mariner kjøttet
Tøm marinadeposen i en bolle med 3 ss olje.
Tilsett 400 g strimlet kyllingkjøtt og bland godt. Mariner i 5-10 minutter.
Kok risen
Kok opp nok vann til å dekke risposen. La risen koke i 16 minutter. Løft opp risposen og la vannet renne av. Åpnes ved å rive av rivekanten i hjørnet.
Lag sausen
Stek det marinerte kjøttet i en stekepanne. Tilsett miks for saus, ha i 2,5 dl vann og 2,5 dl kokosmelk. Bland godt og kok i 5 minutter under omrøring.
Sausen kan også tilberedes med 4 dl vann og 1 dl crème fraîche
Allergener
-
JA NEI KAN INNEHOLDE SPOR AV
-
Selleri
-
Egg
-
Fisk
-
Gluten
-
Melk
-
Sennep
-
Nøtter
-
Peanøtter
-
Lupin
-
Bløtdyr
-
Sesamfrø
-
Skalldyr
-
Soya
-
Sulfitt
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet