TORO Indisk Tikka Masala 5x500g

  • TORO Indisk Tikka Masala 5x500g
Produktinfo

Tikka Masala er en klassisk indisk rett med kremet masalasaus med tomat, yoghurt og koriander. Esken inneholder ris, kokosmelk, toppkrydder og miks for saus og marinade. Tilbered med kylling, fisk eller grønnsaker, bønner og linser. Innholdet i esken er vegetarisk.

Vegetarisk : Plantebasert kosthold/rett som kan inneholde meieriprodukter, egg og honning, samt ingredienser med opprinnelse i disse.Retten har lavt klimaavtrykk (0,5-0,8 kg CO2e/porsjon) ved standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase

Ingredienser

Ris: basmatiris 98 %, paprika, rapsolje, krydder, hvitløk, chili Marinade: maltodekstrin, koriander 4 %, krydder (bl.a. spisskum, kardemomme, kanel) Saus: fløte, yoghurt 22 %, krydder (bl.a. hvitløk, ingefær, koriander, sitrongress, chili), maisstivelse, skummetmelk, salt, solsikkeolje, tomat, gjærekstrakt, glukosesirup, fargestoff (rødbetfarge, paprikaekstrakt), modifisert maisstivelse, løk, sitron, sukker, appelsin, sitronaroma Kokosmelk: kokosmelk 75 %, vann, stabilisator (E412), emulgator (E466, E435), konserveringsmiddel (E223) Toppkrydder: kajennepepper, koriander 19 %, ingefær, salt, spisskummen, sort pepper, muskat, kanel, kardemomme, laurbærblad, allehånde, nellikekstrakt

Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.

Næringsinnhold

Etter tilberedning:

  • PER PORSJON PER 100G
  • Energi (kJ)
    2304 kJ 709 kJ
  • Energi (kcal)
    549 kcal 169 kcal
  • Fett
    20 g 6 g
    • Hvorav:
    • - Mettede fettsyrer
      5,9 g 1,8 g
  • Karbohydrat
    59 g 18 g
    • Hvorav:
    • - Sukkerarter
      5,2 g 1,6 g
  • Protein
    33 g 10 g
  • Salt
    2 g 0,63 g

Klimaavtrykk

Retten har lavt klimaavtrykk (0,5-0,8 kg CO2e/porsjon) ved standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase. Les mer om Klodemerket her

Tilberedning

  1. Mariner kjøttet
    Tøm miks for Tikka Masala-marinade i en bolle med 4 ss vann.
    Tilsett 400 g strimlet kylling og bland godt. Mariner i 5-10 minutter.
    Kok risen
    Kok opp 5 dl vann og evt. ½ ts salt. Tilsett ris og la det småkoke i ca. 15 minutter.
    Lag sausen
    Stek det marinerte kjøttet i en stekepanne. Tilsett miks for Tikka Masala-saus, ha i 2 dl vann og kokosmelken. Bland godt og kok i 5 minutter under omrøring.

    For sterkere smak:
    Bland toppkrydderet i retten før servering eller strø over egen porsjon.

Allergener

  • JA NEI KAN INNEHOLDE SPOR AV
  • Selleri
  • Egg
  • Fisk
  • Gluten
  • Melk
  • Sennep
  • Nøtter
  • Peanøtter
  • Lupin
  • Bløtdyr
  • Sesamfrø
  • Skalldyr
  • Soya
  • Sulfitt
  • JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet