TORO Gresk moussaka 136 g
TORO Gresk Moussaka er basert på nasjonalretten fra det greske kjøkken og er perfekt for hele familien. TORO Gresk moussaka kommer med sausmiks til kjøttdeig og hvit saus samt potetskiver. Server gjerne med en gresk salat med fetaost og oliven. Lett å like, lett å lage.
Ingredienser
potet 48 %, tomat 18 %, hvetemel, maisstivelse, salt, løk, potetstivelse, sukker, rapsolje, eggeplomme, gjærekstrakt, krydder, hvitløk, persille, kajennepepper, karri, bukkehornkløver
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Næringsinnhold
Etter tilberedning:
-
PER PORSJON PER 100G
-
Energi (kJ)
1947 kJ 649 kJ
-
Energi (kcal)
465 kcal 155 kcal
-
Fett
23 g 7,7 g
- Hvorav:
-
- Mettede fettsyrer
12 g 4,1 g
- Hvorav:
-
Karbohydrat
29 g 9,8 g
- Hvorav:
-
- Sukkerarter
11 g 3,5 g
- Hvorav:
-
Protein
33 g 11 g
-
Salt
1,9 g 0,64 g
Klimaavtrykk
Retten har høyt klimaavtrykk (> 1,6 kg CO2e/porsjon) ved standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase
Tilberedning
- 1.Sett stekeovnen på 180 grader (over og undervarme)
2.Brun 400 g kjøttdeig (okse eller lam) i en gryte eller
stor stekepanne. Trekk pannen av varmen. Tøm posen merket Kjøttsaus over og bland godt. Hell på 3,5 dl vann under omrøring og kok 1 minutt. Smak til med salt og pepper om du ønsker.
3. Tøm innholdet i posen merket Potetskiver i lys saus i en kasserolle. Tilsett 5,5 dl melk og kok 5 minutter under stadig omrøring.
4.Hell kjøttsausen i en lav ildfast form som rommer ca. 1,5 liter (20X25 cm). Fordel potetskivene i lys saus over kjøttsausen. Strø over ca. 100 g ost. Stek midt i ovnen ca. 25 minutter ved 180 grader.
Mildere? Erstatt 0,5 dl vann med melk eller fløte
Mer smak? Smak til med litt malt kanel, hvitløk og oregano.
Allergener
-
JA NEI KAN INNEHOLDE SPOR AV
-
Selleri
-
Egg
-
Fisk
-
GlutenInneholder: Hvete
-
Melk
-
Sennep
-
Nøtter
-
Peanøtter
-
Lupin
-
Bløtdyr
-
Sesamfrø
-
Skalldyr
-
Soya
-
Sulfitt
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet
TYPE GLUTEN
Hvete
Mildere smak…
For en mildere smak, erstatt 0,5 dl vann med melk eller fløte.
Grønnere moussaka med aubergine og squash...
Tilbered som anvist, men erstatt kjøttdeig med 200 g aubergine, 200 g squash og 100 g tomater skiver. Smak til med friskhakket timian og mynte. Dryss over 100 g revet ost og 50 g pinjekjerner.