Søk

Gresk moussaka

  • Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

    Se oppskrift
Produktinfo
Oppskrifter

TORO Gresk Moussaka er basert på nasjonalretten fra det greske kjøkken og er perfekt for hele familien. TORO Gresk moussaka kommer med sausmiks til kjøttdeig og hvit saus samt potetskiver. Server gjerne med en gresk salat med fetaost og oliven. Lett å like, lett å lage.

Ingredienser

potet 50 %, tomat 18 %, hvetemel, stivelse, salt, løk, sukker, rapsolje, eggeplomme, gjærekstrakt, krydder, hvitløk, persille, karri, sennepsfrø, bukkehornskløver.

Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.

Næringsinnhold

Etter tilberedning:

  • PER PORSJON PER 100G
  • Energi (kJ)
    1977 kJ 659 kJ
  • Energi (kcal)
    471 kcal 157 kcal
  • Fett
    23 g 7,8 g
    • Hvorav:
    • - Mettede fettsyrer
      11 g 3,7 g
  • Karbohydrat
    30 g 10 g
    • Hvorav:
    • - Sukkerarter
      11 g 3,7 g
  • Protein
    33 g 11 g
  • Salt
    2,4 g 0,8 g

Klimaavtrykk

Høyt klimaavtrykk: > 1,6 kg CO2e/porsjon (standard tilberedning). Kilde: RISE Klimadatabase

Tilberedning

  1. 1. Brun 400 g kjøttdeig (okse eller lam) i en kasserolle.
    Trekk kasserollen av varmen. Tøm innholdet i posen merket Kjøttsaus over og bland godt.
    Hell på 3,5 dl vann under omrøring og kok 1 minutt.
    2. Tøm innholdet i posen merket Potetskiver i lys saus i en kasserolle. Tilsett 5,5 dl melk og la det koke 5 minutter under stadig omrøring.
    3. Hell kjøttsausen i en lav ildfast form som rommer ca. 1,5 liter (20x25 cm). Fordel potetskivene i lys saus over kjøttsausen. Strø over ca. 100 g ost.
    Stek midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225 °C.

Allergener

  • JA NEI KAN INNEHOLDE SPOR AV
  • Selleri
  • Egg
  • Fisk
  • Gluten
  • Melk
  • Sennep
  • Nøtter
  • Peanøtter
  • Lupin
  • Bløtdyr
  • Sesamfrø
  • Skalldyr
  • Soya
  • Sulfitt
  • JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    TYPE GLUTEN
    Hvete